Bezoekerscentrum A9 online

In het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat is allerlei informatie te vinden over de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Hier informeert Rijkswaterstaat over de werkzaamheden van het programma SAA. Weggebruikers en omwonenden kunnen er terecht voor informatie en achtergrondverhalen.

SAA is een van de grootste wegenprogramma’s van de komende tien jaar. Het programma is onderverdeeld in vijf projecten:

◾A10-Oost – A1 Diemen

◾A1 Diemen – A6 Almere Havendreef

◾A9 Holendrecht – Diemen (Gaasperdammerweg)

◾A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost

◾A9 Badhoevedorp – Holendrecht (Amstelveen)

Door interviews met specialisten te lezen en foto’s en video’s van werkzaamheden te bekijken, kunnen bezoekers deze projecten op de voet volgen. Het bezoekerscentrum laat zien wat er gebeurt. Het geeft inzicht in de plannen, onder meer voor de ondertunneling van de A9 Gaasperdammerweg. Jammer is dat de foto’s en animatie van de toekomstige situatie ter hoogte van Kantershof ongeveer ophouden. Hoe het eruit gaat zien bij de tunnelmond die bij onze wijk boven komt, en hoe de brug over de Weespertrekvaart eruit gaat zien wordt niet erg duidelijk helaas.

Sociale media
Het bezoekerscentrum gebruikt ook sociale media om belangstellenden te informeren en interactie aan te gaan met bezoekers. Via Facebook en Twitter kunnen mensen vragen stellen en hun eigen verhalen, video’s en foto’s met Rijkswaterstaat delen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *