‘Berlijnse muur’ tegen de A9

Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie IXAS hebben na klachten van omwonenden geluidschermen langs de Kerriestraat, Kemiriestraat en de 1e Kekerstraat geplaatst. Komend  weekend worden werkzaamheden aan de metrokruising afgerond met veel geluidshinder voor de omgeving. Ook kunnen direct omwonenden op kosten van ‘de zaak’ in een hotel logeren. Een bewoonster vertelde ons dat ze hier inderdaad gebruik van had gemaakt.

Hinder
Voor de bewoners blijken de werkzaamheden een (te) grote impact te hebben. Om de overlast van de werkzaamheden verder te beperken worden aanvullende maatregelen getroffen. Er wordt ook komend weekeinde rond de metrokruising Gaasperdammerweg gewerkt. Zie hierover een ander bericht op deze site. Van 19 tot 23 oktober wordt alleen overdag gewerkt. Op maandag 26 oktober hoopt IXAS de werkzaamheden rond de metrokruising af te ronden.

Geluidsscherm
Aannemerscombinatie IXAS heeft een geluidsbarrier van drie meter hoog langs de woonwijk geplaatst. De barrier is op de straat geplaatst, die daardoor 90 centimeter smaller wordt. Daarom wordt er tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. De barrier blijft staan tot de werkzaamheden aan de metrokruising zijn afgerond. Samen met de geluidsreducerende maatregelen die al getroffen zijn  (boren van palen in plaats van heien) moet de overlast minder worden. Het uitzicht is wel verdwenen en de schermen lijken wel op de Berlijnse muur….[nggallery id=137]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *