Brede School in de top

Van de bijna 200 scholen in Amsterdam behoort de Brede school (Bijlmerdrie, Samenspel en Wereldwijs)  in Kantershof/Geerdinkhof tot de beste acht op het gebied van de meeste leerwinst. Dat betekent dat de kinderen op deze school veel leren en dat de school in staat is heel gedifferentieerd les te geven. Daardoor kan elk kind zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen. Opmerkelijk is dat vier van de acht beste scholen zich bevinden in Amsterdam Zuid-Oost.

Het meten en vergelijken op het gebied van leerwinst zegt meer over de onderwijskwaliteit dan de eindcitoscore. De schoolleiding is blij dat het duidelijk wordt dat scholen met een hoge eindcitoscore echt niet altijd de beste scholen zijn.

De gemeente Amsterdam houdt van elke school de resultaten bij en publiceert die in de Kwaliteitswijzer  www.amsterdam.nl/kwaliteitswijzer. Over schooljaar 2012-2013 is nu niet alleen de eindcitoscore gepubliceerd en vergeleken maar er is ook gekeken naar de scholen waar de meeste leerwinst is behaald.

Wil u meer weten? Lees het artikel uit Het Parool van 4 december: www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3556282/2013/12/04/Zwarte-scholen-doen-het-goed.dhtml

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *