Bankjesdag in Amsterdam Zuid-Oost

K-buurt_banKjesbuurt_300MENSEN BIJEEN BRENGEN, dat is het doel van het BankjesCollectief. Op 4 en 18 september kunnen mensen in Amsterdam Zuidoost samen met hun buren de stoep in een heus huiskamercafé omtoveren. BankjesCollectief moedigt iedereen aan een bankje of wat stoelen voor het huis te zetten en de stoep te gebruiken als ontmoetingsplek. Door de buren uit te nodigen, ontstaat meer verbinding, begrip en gezelligheid in de buurt.

Op zondag 4 september is er een speciale BankjesDag in Zuidoost georganiseerd in samenwerking met het Stadsdeel en woningcorporaties. Enthousiaste bewoners uit heel Zuidoost openen als ‘BankjesHost’ een zitje voor hun buren.

Wat gebeurt er zoal in de wijken?
De Buurtmooimakers schilderen een kunstwerk bij een bankje in Heesterveld, Wan Pipel gebruikt de stenen, rode poefjes onder de eeuwenboom in Venserpolder voor een gezellig feestje, Jenny van Dalen gaat gezellig koffie drinken met haar buren in Gein, bij Multibron spelen ze gezelschapsspelen, bij Buurtmoestuin Groene Vingers loungen ze in de natuur en bewoners van De Brecht koken een lekkere lunch. Bij deze en alle andere
bankjes serveert Ali Soeperman bovendien een soepje en multiculturele verhalen.

Op zondag 18 september sluit BankjesCollectief het BankjesSeizoen af met een landelijke Bankjesdag. In heel Nederland worden die dag bankjes geopend, van Amsterdam en Utrecht tot Harlingen en Heerlen.
Natuurlijk doet Zuidoost ook dié dag mee. Alle bankjes en de openingstijden zijn te vinden op www.bankjescollectief.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *