Angst voor ongelukken

Een groep bewoners van Kantershof maakt zich zorgen voor mogelijke ongelukken door sluiting van een fietstunnel. De fietstunnel loopt van Kantershof onder de Gaasperdammerweg door richting Gaasperpark en – plas. De bewoners moeten gebruik maken van een fietspad langs de provinciale weg (naast de Weespertrekvaart). Voor voetgangers laat Rijkswaterstaat langs het fietspad een schelpenpad aanleggen. Die route vinden de bewoners te smal en veel te gevaarlijk.  Voor de camera van AT5 deden zij hun verhaal (zie hieronder).
Inmiddels is de bestaande onderdoorgang afgesloten in verband met werkzaamheden rond de A9.  Als de Gaasperdammertunnel in  2020 gereed is, bestaat de tunnel helemaal niet meer. Dat is een definitief besluit aldus Rijkswaterstaat. Wel zal RWS de veiligheid van de weggebruikers strak monitoren tijdens de werkzaamheden.

Eén reactie op “Angst voor ongelukken”

  1. Goed gedaan! Helemaal met jullie eens. Jammer dat het stoplicht waar geen voetgangersoversteek is er niet werd bijgehaald. Werd woensdag bij mijn rondje hardlopen al bijna aangereden door een Canta en op de terugweg door een groep van wel 30 wielrenners……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *