Amsterdam: A Bright City

Van 27 november 2014 tot en met 18 januari 2015 wordt voor de derde keer in de Amsterdamse binnenstad het Amsterdam Light Festival gehouden. Programmaboekjes zijn te verkrijgen bij informatiekiosken voor het stadhuis en het Centraal Station. Als u 6 december het Parool koopt ontvang u een bijlage met meer informatie en achtergronden. Ook is er een web-app: hier vindt u actuele informatie over alle programma’s en kunstwerken: www.amsterdamlightfestival.com/live

Vaar- en wandelroute
In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. De vaarroute, Water Colors, neemt je mee langs de Amsterdamse grachten en de Amstel, die verlicht worden door kunstwerken. De wandelroute, Illuminade, loopt door de Amsterdamse binnenstad. Ook de rest van de stad staat in het teken van licht: er zijn tal van musea die meedoen met het festival en allerlei activiteiten voeren de bezoeker mee in de innovatie van lichtkunst.

Het thema van het festival dit jaar, ‘A Bright City’, daagt kunstenaars uit om een ode te brengen aan het leven in de metropool om daarmee een onverwachte kijk te bieden op deze bijzondere stad. De derde editie van het festival is van 27 november 2014 t/m 18 januari 2015. De vaarroute, Water Colors, is van 27 november 2014 t/m 18 januari 2015 en de wandelroute, Illuminade, van 11 december 2014 t/m 4 januari 2015.

Kijk hier voor een filmimpressie. Foto: Janus van den Eijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *