A9 weer open na dodelijk ongeval

De snelweg A9 is weer open na een ongeval op zaterdag 10 december. Rijkswaterstaat voerde zondag de laatste veiligheidscontroles uit voor de snelweg A9 weer open kon. Ook de aannemer voerde controles uit. “Er is gekeken of er niets meer op de weg ligt. Dat doen we altijd voor we een weg weer openstellen,” zegt Mirjam Goudart-Jansen van Rijkswaterstaat. “Maar we controleren nu ook de verkeersportalen.”

De snelweg bij Amsterdam-Zuidoost was dicht sinds zatermiddag een verkeersportaal met matrixborden op een auto en een vrachtwagen viel. Een vrouw van 40 uit Weesp die in de auto zat, is daarbij om het leven gekomen. De 63-jarige bestuurder van de vrachtwagen raakte gewond.

Aanhouding
Op het moment van het ongeluk was er ook nog een tweede voertuig aanwezig dat werkzaamheden uitvoerde. De bestuurder bleef ongedeerd. De man is aangehouden. “Het gebeurt vaker dat bij ongelukken een persoon als verdachte wordt aangemerkt,” zegt Ingrid Lemeer van de Amsterdamse politie. “Het betekent niet dat er iets concreets is waarvan hij verdacht wordt. Maar op deze manier krijgt hij de rechten die een verdachte heeft.”

Werkzaamheden
Het ongeluk gebeurde op een plek waar gewerkt werd aan de weg. Volgens Rijkswaterstaat is bij die werkzaamheden waarschijnlijk een voertuig tegen het portaal gereden.

De snelweg in de richting Amersfoort, tussen Holendrecht en Diemen, is nog steeds afgesloten. Hoe lang de afsluiting nog gaat duren, kan Rijkswaterstaat niet zeggen. Bron: AD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *