24h Zuidoost, ook in de K-buurt!

Tijdens 24H Zuid/Zuidoost op 26 en 27 september ga je 24 uur lang op avontuur in Amsterdam-Zuid en Amsterdam-Zuidoost. Van theater, klooster tot kinderboerderij en van bank, koffiezaak tot massagesalon: overal gaan deuren open en ontdek je bijzondere, veelal gratis activiteiten. Kom klooster bier proeven in Kleiburg en geniet van de leuke concerten en voorstellingen in het aanbod. 24H Zuid/Zuidoost is je een etmaal lang verwonderen over wat deze twee heel verschillende, maar allebei bruisende buurten te bieden hebben. Of je nu een buurtbewoner bent of je juist een keer een andere buurt wil verkennen!

De redactie heeft op een rij gezet waar je in de EGK-buurt naar toe kunt:

Grote portretten bij Nadine Faber

ZA 12:00-17:00

Nadine Faber schildert grote, precieze portretten met een klein kwastje. Haar gebruik van ei-tempera, goudverf en bladgoud is een verwijzing naar middeleeuwse iconen. Fabers intrigerende gezichten zijn vaak een reflectie van een (verwerkings-)proces waar de kunstenaar op dat moment in zit.

Kleiburg 18B

Jentie Youna Jelles Fashion Photography

ZA 12:00-17:00

De jonge modefotografe Jentie Youna Jelles exposeert haar werk in de studio en haar woonruimte. Jentie ziet zichzelf als een kind en de wereld als haar speeltuin. Zij zal over haar werkwijze vertellen, en voor wie wil: laat je portretteren in de studio!

Studio Plateau

Kleiburg 21A

Bijzonder atelier van Bas van der Tang
ZA 12:00-20:00

Bas van der Tang heeft zijn woning met atelier helemaal zelf vormgegeven. Hij maakt sculpturen, mobiles, meubels en nog veel meer. Tijdens 24H exposeert hij zijn kunst in zijn woning.

Kleiburg 1009

Proef kloosterbier van Bijlmer bodem!

ZA 14:00-17:00

Ja echt: er bestaat een klooster in de Bijlmer, en ze maken er kloosterbier! Geniet van eerlijke bieren tijdens een walk-in-proeverij. Probeer DubbelBlond, Weizen en IPA en proef de Bijlmer! Voor kinderen is er onbeperkt limonade.

Kleiklooster

Kleiburg 29A

Kente Fugu Festival
ZA 20:30-01:00

Het Kente Fugu Festival is een kleurrijk, cultureel en grensverleggend modefestival van Stichting GAM in het hart van Amsterdam-Zuidoost. Tijdens deze editie staan weer de Ghanese klederdracht (gemaakt van Kente-stof) en de culturele ontmoeting centraal. Met als motto ‘Show yourself and shine’!

NO Limit

Geldershoofd 80

Kijk HIER voor het hele programma.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *