24 uur Zuidoost!

Herontdek Amsterdam met 24H! De derde editie van 24H ( 24 uur) vindt op 22 en 23 juni plaats in Amsterdam Zuid/Zuidoost, wat betekent dat dit deel van de stad 24 uur lang al zijn pareltjes laat zien. Op diverse plaatsen, zoals de OBA of de Bonte Kraai, zijn folders verkrijgbaar met het aanbod. Voor meer informatie klik HIER.

Theaters, musea, clubs, winkels en bekende bezienswaardigheden openen hun deuren voor publiek en hebben speciale verrassingsevenementen in petto.  Zo is er in Cafe Groenhoven een Ierse avond, met eten en live optreden van band ‘t Gevolg. Van 18.00 tot 21.00 uur, menu: lamsstoofschotel of kipstoofschotel met sodabrood en gezouten boter € 7,50. Toetje: Blueberry mousse € 2,50. Reserveren nodig via: de bar of per e-mail, kijk op de website: www.cafegroenhoven.nl

Op zaterdag 22 juni presenteert Imagine IC ‘Spoken Slavery’, in samenwerking met Hostelle en Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Bijlmer. Rapper Za nillya vertelt verhalen over het slavernijverleden, geïnspireerd door teksten uit het publiek. Van 13.00 tot 14.00 uur op de vloer van OBA Bijlmercentrum in huis Frankemaheerd 2. Met gratis croissantjes en jus d’orange.

image24H is een initatief van I Amsterdam: herontdekken van de mooiste plekken in Amsterdam, 24 uur lang. In deze editie zullen Amsterdam Zuid en Amsterdam Zuidoost zich openstellen voor Amsterdammers én bezoekers. Zij kunnen 24 uur lang ervaren hoe cultureel, verrassend en gastvrij Amsterdam Zuid en Zuidoost zijn. Tijdens 24H openen theaters, hotels, musea, ondernemers en buurthuizen hun deuren voor het publiek en organiseren speciale evenementen. Bewoners en bezoekers ontdekken zo – gratis of voor een symbolische prijs – plekken in de stad die zij nog niet kennen.

Cultuurlijn 1102
Spoken Slavery is op 22 juni onderdeel van Cultuurlijn 1102. Cultuurlijn 1102 is een samenwerkingsverband tussen Imagine IC, CBK Zuidoost en het Bijlmer Parktheater. Samen bieden wij bezoekers van binnen en buiten Zuidoost een middag- en avondprogramma aan vol erfgoed, kunst en theater!

13:00 uur Imagine IC, Spoken Slavery met rapper Zanillya.

14:30 uur CBK Zuidoost, een optreden van zangeres Jeannine la Rose.

16:00 uur CBK Zuidoost, een wandeling langs buitenkunstwerken die eindigt in het Bijlmer Parktheater.

17:00 uur Bijlmer Parktheater; een kijkje achter de schermen en een tentoonstelling met werk van de Surinaamse schilder Frank Creton, onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *