Zuidoost kandidaat voor Floriade 2022

De Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) heeft naast Amsterdam (Zuidoost) drie gemeenten de gelegenheid gegeven een bidbook uit te brengen voor de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022. De kandidaten zijn naast Amsterdam: Regio Boskoop, Groningen en Almere.

Uiterlijk 1 juli 2012 moeten de uitgewerkte aanbiedingen bij de NTR aangeleverd zijn, de uiteindelijke beslissing van de zevende editie van de Floriade in 2022 zal wordt bekendgemaakt tijdens de sluitingsceremonie van de Floriade 2012, begin oktober in Venlo.

Amsterdam wil een minder traditionele Floriade organiseren in Amsterdam Zuidoost waarbij de thema’s stadstuinbouw en duurzaamheid centraal staan. Samen met Stadsdeel Zuidoost wil men nauw samenwerken met het bedrijfsleven, de bewoners van Zuidoost, woningbouwverenigingen, maatschappelijke organisaties en het AMC.

In 2009 ontstond het Amsterdamse idee voor een Floriade bovenop het dak van de Gaasperdammertunnel (A9). Het uiteindelijke plan voor de Floriade behelst een groene schakel die het Bijlmerpark, Arenapoort, het kantorengebied Amstel III, het ‘dak’ van de A9 – waarop o.a. een grote tuinbouwkas gepland is – en het gebied rond de Hoogoorddreef met elkaar verbindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *