Zonovergoten feest Kantershof

Zondag 24 augustus vierden vele tientallen Kantershoffers feestelijk het veertigjarig bestaan van hun wijk. Het was gelukkig een zonovergoten middag, terwijl de dagen ervoor en zelfs deze zondagochtend in het teken stonden van veel nattigheid. Op het plein van het basketbalveld, bij het oude buurthuis VeBeKa genoot iedereen van  poffertjes, suikerspinnen, ijsjes, sapjes, bier, wijn en borrelnootjes. Kinderen speelden in het springkasteel, haalden limonade uit de limonadekoe en lieten zich professioneel schminken. Bezoekers slenterden langs de kraampjes met tweedehandsspullen van buurtbewoners. Diverse bewoners lieten zich verleiden om de fotopuzzeltocht door de wijk op te lossen. Dat was leuk opgezet, maar nog niet eenvoudig! Binnenkort volgt de uitslag op deze site.

Natuurlijk namen velen een kijkje in het nieuwe fitnesscentrum van Professional Fitness. Maar het allerleukste was wel dat zoveel bewoners oude vrienden en kennissen tegenkwamen, vaak ook mensen die naar elders verhuisd waren. Een soort reünie werd het eigenlijk, waarbij herinneringen werden opgehaald. Afijn, de bijgaande fotoserie spreekt voor zich! Met dank aan het feestcomité en de Bewonersbelangenvereniging: Marion Schruyer, Reina Germs, Joyce van Bochove, Trees Horstmanshof en Wim Emmelkamp. Harrie Jansema maakte de fotopuzzeltocht.

[nggallery id=92]

2 reacties op “Zonovergoten feest Kantershof”

 1. Onze complimenten over de manier waarop de reünie was geregeld. Prima verzorgd met eten en drinken. Het weer werkte vervolgens, ondanks de verwachting, erg mee. De sfeer was gemoedelijk. Wij zijn naar huis gegaan met een heleboel herinneringen aan ontmoetingen met mensen die we 25 jaar niet meer hadden gezien.
  Toen wij Kantershof in 1991 verlieten, hadden we er 17 jaar gewoond. We waren actief bij de VeBeKa en op de scholen van Kantershof.
  Nico als Sint Nicolaas, barmedewerker etc. en de laatste twee jaar voorzitter van VeBeKa. Tevens Voorzitter Ouderfonds Bijlmerdrie etc.
  Martha ondersteunde Nico in alles en was coördinatrice van tussenschoolse opvang in beide scholen etc. etc.

  De Groe(n)tjes, Martha en Nico
  Heerhugowaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *