Zet een boom op!

Op woensdag 27 februari is Urwin Vyent, portefeuillehouder Beheer van stadsdeel Zuidoost, in winkelcentrum De Kameleon (14.00-15.30 uur) om met u een boom op te zetten over hoe het stadsdeel groener kan worden. Het stadsdeel heeft het 1000bomenplan gelanceerd: tot en met maart 2014 worden er duizend nieuwe bomen geplant. De bewoners mogen aangeven waar deze geplant worden.

Op boomfeestdag, 20 maart, worden de locaties bekend gemaakt. Op de website van Zuidoost is een digitale kaart te vinden met de aangedragen locaties. Helaas zijn niet alle plekken geschikt; zo bevindt zich onder de grond een uitgebreid netwerk van kabels en leidingen die geen wortels van bomen verdraagt.

U kunt dit formulier invullen, de antwoordkaart uit de stadsdeelkrant (verschijningsdatum 24 januari), via Twitter (@adamzuidoost) en de Facebookpagin. Stuur ook een foto van uw voorgestelde locatie mee en laat ons weten waarom daar een boom zou moeten komen.

Eind 2012 zijn de eerste 250 bomen geplant. Op 12 december vorig jaar zette Urwin Vyent de schop in de grond voor de aanplant van 48 kersenbomen in het Bijlmerpark. Alle 250 bomen zijn óf eetbaar (vrucht- en notenbomen) óf trekken bijen aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *