Zand weg; geluidsscherm A9

Naar nu blijkt volgens een bouwbericht van IXAS is medio december langs de A9 ter hoogte van het oude fietstunneltje een heel zandpakket in het water verdwenen. Het terrein is toen afgesloten. De komende tijd wordt het zandpakket opnieuw aangebracht en moet dit ‘rusten’. Erna wordt de watergang uitgebaggerd. Begin maart worden hier (ten weerszijden van het oude tunneltje) de heipalen geslagen voor het nieuwe definitieve geluidsscherm. Dit duurt een maand. Eind mei moet het geluidsscherm dat zes meter hoog wordt, klaar zijn.

Tussen eind februari en eind augustus verricht IXAS veel grote hinderwerkzaamheden. Naast het aanbrengen van de heipalen, verwijderen ze damwanden, brengen damwanden aan en zijn er in april en mei veel nachtelijke zandtransporten. Om u hierover te informeren, organiseert Rijkswaterstaat in samenwerking met IXAS twee informatiebijeenkomsten:

woensdagmiddag 24 februari van 14.30 tot 16.30 uur

donderdagavond 25 februari van 18.30 tot 20.30 uur

Tijdens de bijeenkomsten geeft IXAS ook een college over damwanden. De bijeenkomsten vinden plaats in het Planetarium aan de Kromwijkdreef 11. Aanmelden is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *