Woongebied Zuidoost in top 3?

Het kantorengebied Amsterdam Zuidoost-Centrum staat in de top-3 van beste kantoorlocaties van Nederland. Alleen de Amsterdamse Zuidas en het Beatrixkwartier in Den Haag doen het beter. Dit blijkt uit de deze week gepubliceerde Ranking Kantoorlocaties 2013 van Jones Lang Lasalle. De Ranking Kantoorlocaties is een onderzoek naar de populariteit van 238 kantoorlocaties in de vijftig belangrijkste Nederlandse gemeenten.

110613zowonengroen_400Bekijken we Amsterdam Zuidoost als woonlocatie, dan moet de score eveneens hoog oplopen. De bereikbaarheid bijvoorbeeld met metro, bus, intercitytreinen en via snelwegen is uitstekend. Ook de mix aan functies (wonen, studeren,  uitgaan, werken) en voorzieningen als winkelen/markten, klinieken, bioscopen, theaters, stadion, (water)sport, horeca, groen etcetera vind je nergens in die omvang in zo’n compact woongebied. En dus deugt ook het ‘hoogstedelijk’ profiel – term uit het kantoorlocatierapport – voor Amsterdam Zuidoost als woonlocatie.
Gezien de leeftijd van Amsterdam Zuidoost (Bijlmer) scoort het stadsdeel minder op cultuur -historische elementen, maar dat is een kwestie van tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *