Wonen in De Kameleon

Misschien kunnen de eerste bewoners van de huurwoningen boven winkelcentrum De Kameleon al in januari 2012 hun nieuwe appartement betrekken. Het winkelcentrum van10.000 m2 zal pas in maart open gaan, is de verwachting. Welke winkels er komen is nog niet helemaal bekend. Zeker zijn: Albert Heijn XL, Aldi, Bart Smit, Zeeman, een slager, toko en bakker.

KantershofenZO ging vast kijken op een Open Dag begin november. Er was veel belangstelling van potentiële huurders. Boven De Kameleon komen 232 vrije sector huurappartementen van drie of vier kamers met een oppervlak van 73 tot 150 m2, met een balkon en gezamenlijke daktuin. Huurprijzen zijn vanaf ongeveer 650 euro, een plek in de parkeergarage kost 45 euro per maand. Die parkeergarage is zowel voor bewoners als bezoekers van de winkels. Een medewerker van het stadsdeel vertelde dat het winkelcentrum aantrekkelijk moet worden voor de wijde omgeving. Er komen 440 parkeerplaatsen. Op het dak van de parkeergarage is een binnentuin met waterpartij. De buitengevel is ontworpen in groenkleurig baksteen.

Het stadsvernieuwingsproject –dat vele jaren later wordt opgeleverd dan de bedoeling was- is gebouwd in opdracht van woningstichting De Key/Principaal. Betrokken makelaars zijn Jacobus Recourt en Van de Steege.

Lijstje

Op internet is de opdracht te vinden voor de verhuurcampagne van opdrachtgever De Key/Principaal. Die geeft wel een aardig inkijkje in hoe er over hoe er over onze wijk gedacht wordt:

‘ Opdracht: Ontwikkelen van een verhuurcampagne voor een kwalitatief goed product tegen een scherpe prijs in een wijk met een negatieve connontatie (bedoeld wordt: connotatie, red.) als het gaat om wonen en leven. Uitdaging is het product bij een groep woonconsumenten onder de aandacht brengen die Amsterdam Zuidoost niet boven aan hun woonlijstje met woonproducten heeft staan. Verleiding dient te komen uit een no-nonsense benadering, goed (moet zijn: goede) prijs-kwaliteit verhouding en voor het voetlicht brengen welke positieve veranderingen Zuidoost als woonlocatie momenteel ondergaat. Tot slot dient het project een Amsterdamse uistraling mee te krijgen. Thema: De Kameleon: Ruim – Betaalbaar – Bereikbaar – Zuidoost, Ruim wonen en niet krap zitten.’

www.hurenindekameleon.nl Zie hier wanneer er open dagen zijn.

www.jacobusrecourt.nl

www.vandesteege.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *