Winterdag in De Ruige Hof

Op zondag 10 februari organiseert natuurvereniging de Ruige Hof de hele dag activiteiten voor jong en oud en voor elk wat wils. Kom ook eens langs en geniet van de mooie natuur in Amsterdam Zuidoost!
  • Van 9.00-10.30 uur: Vogelwandeling met als thema ‘kleine vogeltjes in de winter’ Samen naar vogels kijken is leuk, want er gaan een aantal vogelkenners mee die veel kunnen vertellen over vogels die je juist in de winter heel goed kunt zien. Er zijn verrekijkers te leen. Trek niet je mooiste schoenen aan!
  • Van 10.00-12.00 uur: Tweede bijen-bijeenkomst. Biologisch dynamisch imker Tjerk vertelt deze keer over de zeer belangrijke rol van de honingbij in onze voedselketen. Het gaat niet goed met de bijen, hoe erg is dat voor de mens? Kunnen we er iets tegen doen? De volgende bijen-bijeenkomst is op 3 maart en op 24 maart is er speciaal voor kinderen een bijen-ochtend.
  • Van 12.00-15.00 uur: Wilgen knotten is leuk voor iedereen! Kom onder deskundige begeleiding lekker een frisse neus halen en de handen uit de mouwen steken om onze wilgen te knotten. Voor gereedschap wordt gezorgd.
  • Van 14.00-16.00 uur: Ruige Kids middag voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Eerst gaan  we zelf wilgentakken knippen en zagen en daarna gaan we daarmee een hut bouwen. Er is ook warme chocolademelk!
Voor alle activiteiten geldt dat je je niet hoeft op te geven. Alles is gratis voor leden van de Ruige Hof, anders kost het 3,50 per activiteit (behalve het knotten om 12.00 uur). Voor 15,- per jaar kun je al lid worden met het hele gezin.
Kijk voor meer informatie op www.deruigehof.nl.

Natuurvereniging de Ruige Hof is te vinden aan de Abcouderstraatweg 77, achter het oude huisje Zon Alom. Kom gerust eens langs (ma/wo). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *