Werelrecord programmeren

WERELDRECORDPOGING PROGRAMMEREN OP DE BASISSCHOOL. Op vrijdagochtend 14 oktober gaan meer dan 10.000 kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs een poging doen om het wereldrecord programmeren te verbeteren. Leerlingen van Basisschool Wereldwijs (Geerdinkhof) doen er ook aan mee. Stichting CodeUur organiseert de recordpoging.
Ronilla Snellen, directeur van de stichting stelt dat het ultieme doel van CodeUur is om digitale vaardigheden een vanzelfsprekende plek te laten krijgen in alle groepen van het Nederlandse basisonderwijs.
Tientallen bedrijven ondersteunen met bijna 600 vrijwillige gastdocenten de programmeerlessen. Een dergelijke grootschalige samenwerking tussen het onderwijs en bedrijfsleven is uniek en past erg in de tijdsgeest.

codeuur300Stichting CodeUur ziet een kloof tussen de digitale ontwikkeling van Nederlandse kinderen en de (toekomstige) vraag vanuit de maatschappij naar passende digitale vaardigheden en is daarom in gesprek met leden van de Tweede Kamer. In een digitale economie is het van cruciaal belang dat Nederlandse kinderen digital skills ontwikkelen. Tevens werkt de stichting met medewerking van de TU Delft aan een nieuwe leerlijn digitale vaardigheden om scholen te faciliteren. Eind van dit jaar komt deze leerlijn gratis online.

Bron: Basisschool Wereldwijs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *