Wereld Autisme Dag 2 april in Buurtwerkkamer Gravestein

DEZE BIJEENKOMST IS AFGELAST

Buurtwerkkamer Samen Sterk, Stichting Kolibri en Stadsdorp Goud organiseren deze dag. De Buurtwerkkamer Samen Sterk zet autisme in het licht en kleurt Blauw! Op donderdag 2 april is het Wereld Autisme Dag. Overal in de wereld wordt op deze dag aandacht gevraagd voor autisme. Dit gebeurt onder meer door bekende gebouwen blauw te verlichten.

Op 2 april om 15.00 uur tot 16.30 uur wordt er in de Buurtwerkkamer Samen Sterk, Gravestein 30, in Amsterdam Zuidoost een bijeenkomst over dit onderwerp gehouden. Van 28 maart tot en met 4 april 2020 vindt de NVA Autismeweek plaats met als thema: prikkels! De Autismeweek wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Autisme (NVA) rond Wereld Autisme Dag 2 april.

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het AutismeFonds grijpen deze dag aan om op te roepen tot meer openheid over autisme. Dat is hard nodig. Nog altijd zijn er veel mensen die niet open durven te zijn over hun autisme als gevolg van het stigma rond de diagnose. Hierdoor kunnen zij ook niet vragen om die kleine aanpassingen die het leven voor mensen met autisme zoveel aangenamer kunnen maken. Bijvoorbeeld een werkplek zonder al te veel storende prikkels.

Door gebouwen op 2 april blauw te (laten) verlichten, willen de NVA en het AutismeFonds laten zien dat autisme er gewoon mag zijn.

Thema: Mogen we even aandacht……………..voor prikkels!

Inleiding, Linda Rollenberg, heeft een eigen praktijk voor mensen met autisme van volwassen leeftijd, voor behandeling en diagnostiek. Zij werkt inmiddels twintig jaar met mensen met autisme en is sinds vier jaar coördinator van het Autisme Netwerk Zaanstreek/Waterland. Linda is ook betrokken bij ZAAI, een project in Zaanstad waar in verschillende themagroepen wordt samengewerkt tussen mensen met autisme, ambtenaren en professionals.

Voor wie: Iedereen die bij elkaar wil komen om over ASS (Autisme Spectrum Syndroom) te praten. Het programma volgt z.s.m.

Locatie: Buurtwerkkamer Samen-Sterk, Gravestein 30 Amsterdam Zuidoost.

Datum; donderdag 2 april 2020

Tijd; 15.00 – 16.30 uur

Correspondentieadres: stadsdorpgoud@gmail.com

Eén reactie op “Wereld Autisme Dag 2 april in Buurtwerkkamer Gravestein”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *