Welkom bij KantershofenZO.nl !

 

 

 

 

 

 

 

 

KantershofenZO is een website voor de wijk Kantershof, met uitbreiding naar heel Amsterdam Zuidoost. De website heet dan ook: KantershofenZO. Deze site is een communicatiekanaal voor de buurtbewoners, voor en over alles wat zich in en om deze wijk afspeelt.

Het wordt een digitale ontmoetingsplek, met informatie van diverse betrokken partijen. Ook biedt de site mogelijkheden om met elkaar in contact te treden (aankondig activiteiten, katten kwijt, burenhulp, kleine bedrijfjes, informatie uitwisselen, vraag en aanbod van spullen, etc). De informatie en links van de VvE bewoners en de VvE carports kunnen hier geplaatst worden.

Nieuws uit de (K-)buurt, Zuidoost, de deelraad, onderwijs- en kunstinstellingen, de politie etc. wordt in het nieuws(overzicht) opgenomen.

Ook zal er veel beeld te zien zijn, met allerlei foto’s uit de wijk. De site maakt verbindingen met sociale media als Twitter en Facebook.

Kortom een leuke, politiek neutrale website, voor iedereen!

10 reacties op “Welkom bij KantershofenZO.nl !”

 1. L.S.,

  Gefeliciteerd met deze nieuwe site. Ik hoop dat het een succes wordt.

  Een voorstel: neem ook links op naar alle al bestaande website van bewonersverenigingen en
  VvE: van Geerdinkhof, Groenhoven, Gouden Leeuw, Nieuw Grunder, etc.

  m.vr.gr.,
  Yolanda Grift
  bestuurslid Geerdinkhof

 2. Vind het een prina idee deze website en hoop dat op deze manier veel dingen die niet/goed gaan aan- en opgepakt worden. Ik vind het bijv. raar dat op straffe van een boete de grijze vuilcontainers niet voor de de deur van de 1laags woningen mogen worden gezet terwijl in de nieuwe wijk Kouwenoord 80% buiten staat en daar wordt niets tegen gedaan. Er moeten mij nog meer dingen van het hart (zwerfvuil bijv.) maar dat komt later wel. Veel succes en vriendelijke groet Ate

 3. Sinds enige tijd is er een haan actief in onze wijk’ ddacht eerst dat hij voor de kerst was maar hij kraait nog steeds vanaf ong. 06.00uur. A is het vreselijk irritant en B vraag ik mij af mag dit?

  1. Dag Helmus,
   vandaag kreeg ik reactie van de buurtregsseur (heb je nog last van de haan?):

   De APV van Amsterdam is hier heel duidelijk in:
   Artikel 5.17 Geluidhinder door dieren
   Degene die buiten een inrichting in de zin van de Wet milieubeheer de zorg heeft voor een dier voorkomt dat dit voor de omgeving geluidhinder veroorzaakt.

   Handhaving in de praktijk is altijd wat bewerkelijker maar dit is wel het uitgangspunt.
   Is er bekend waar de haan thuis is of -hoort? Een goed gesprek (met de eigenaar) doet soms wonderen.

   Groet
   Gerard Lokhorst

   1. Hoor de haan nog steeds maar als ik de enige ben die er last van heeft geeft het volgens mij niet voldoende overlast. Ben in ieder geval geen naaste buur van de haan.
    Wat mij verder opvalt, maar dit is niet een specifiek Kantershof probleem, het is tot en met het afsteken hun vuurwerk maar de rotzooi daarna is niet van hun en moet door een ander worden opgeruimd.
    Graag zou ik ook willen dat er wat meer gelet wordt op het deponeren van grofvuil op de tijden dat het niet mag.

 4. Vind het raar dat de veegwagen in Karspelhof ongeveer 1 x per week komt en in Kantershof 1 x per jaar. Zit hier iets achter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *