Welkom in de bibliotheek van de toekomst! Kom zaterdag 11 maart naar Bijlmerplein

Wat zou jij willen lenen van de bibliotheek van de toekomst? Een gitaar? Bakspullen? Een VR-bril? Wat wil je er ontdekken, leren, doen? Welke gadgets heb je nodig? Een verkenning de bibliotheek van de toekomst. En de organisatie wil graag horen wat jouw ideeën zijn!
Op zaterdag 11 maart van 12.30 tot 17.30 uur op Bijlmerplein 874: dit is 3 minuten lopen vanaf OBA Bijlmerplein.

Je vindt hier op deze dag:

Workshop Media maken i.s.m. Jonge Reporters (14+) 12:30 – 18:00 uur
Zelf presenteren, regisseren of de camera bedienen? Samen met de Jonge Reporters maak jij in een middag je eigen reportage. Natuurlijk over de bibliotheek van de toekomst. We zoeken camera- en geluidsmensen, regisseurs, editors en presentators.

Kinderraad OBA Next 14:00 – 15:30 uur
Wat wil jij ontdekken in de bibliotheek van de toekomst? Wat heb je nodig om te leren, je huiswerk te maken of je hobby uit te voeren? Doe mee aan de Kinderraad van OBA Next en deel je mening.

Virtual Reality Tour 16.00 – 17:00 uur
Stap in de virtuele bibliotheek van de toekomst met een VR-bril van Studio VRij. Samen gaan we op ontdekkingstocht.

Ook kun je de hele middag neuzen in de boekenkast van de Bijlmer Bookstore; Nathifa en Zuwena verkopen zo’n 400 boeken van zwarte auteurs die je niet zo makkelijk vindt in gewone winkels. Uitgelezen? Neem plaats op de Praatbank en vertel ons wat jij niet wilt missen in de bibliotheek van de toekomst. Kids van 4-13 jaar kunnen spelen met Spacebeest: maak en upload je eigen ruimtemonsters en schiet ze de digitale ruimte in!

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met OBA, Imagine IC en het Masterplan Zuidoost.

Bijlmerplein 874 (naast New Metropolis).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *