Buurtbudget: Eet-deel-kast voor bewoners Kruitberg

breng wat u overheeft, neem wat u nodig heeft

Soms hebben buurtbewoners geen geld om eten of bijv. olie te kopen, merkte Titia Williams van Bewonerscommissie Kruitberg. Daarom is ze ongeveer een jaar geleden een pilot gestart voor een voorraadkast met etenswaren. Deze staat in de ruimte van de bewonerscommissie en is voorlopig 3 keer per week een uur open. Later kunnen de tijden ruimer worden en andere locaties / flats ook mee als er meer vrijwilligers zijn.

De kast is bedoeld voor bewoners die op een dag niets hebben om mee te koken. Er is 100 euro per maand uit het buurtbudget voor beschikbaar. Bewoners kunnen ook verpakte etenswaren brengen, bijv. als je 3 pakken pasta hebt gekocht voor de prijs van 2 en er een kunt missen. Er zijn wel spelregels, zo mag er 1 fles olie per gezin per maand meegenomen worden. Binnenkort krijgt de Bewonerscommissie ook spullen van de Voedselbank. Niet alle bewoners die het wel nodig hebben, komen namelijk in aanmerking voor de Voedselbank. Titia nodigt bewoners van de flat Kruitberg uit via haar Facebookpagina.

Wil je meehelpen om de ruimte te bemensen? Dat is heel welkom! Neem dan contact op met Titia (via de app) op telefoonnummer 0628.149.005.

Tijden: maandag, woensdag en vrijdag 17.30-18.30 uur
Locatie: Kruitberg, neem de buitentrap, in de hoek, tussen nrs 2015 en 2016.

++++++++ over het buurtbudget ++++++++ 

Dit project is mogelijk gemaakt door de inzet van buurtbewoners en het buurtbudget 2022 van de Gemeente Amsterdam onder het buurtbudget plan ’Samen Sterker‘ van het buurtplatform (Hart voor de K-buurt) . 

Buurtbudget model Zuidoost is bedoeld om in de buurten van Zuidoost eigenaarschap, community building en zelforganisatie van de buurt te versterken.

Voor alle details kijk op de buurtwebsite www.1104enzo.nl , categorie ‘kbuurtbudget’ https://1104enzo.nl/category/actueel/buurtverbetering-en-budget/

Hart voor de K-buurt vindt het belangrijk dat we transparant leren werken in Zuidoost. Vind daarom op www.bit.ly/logboekbuurtbudgetkbuurt een overzicht van alles wat er met het buurtbudget wordt gedaan.

Wie meer wil weten kan bijvoorbeeld ook naar het wekelijkse Kbuurtuurtje komen, iedere donderdag 17.00-18.00 uur in buurthuis Bonte Kraai.

#hartvoordekbuurt #buurtbudget #transitiehubkbuurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *