Eet-je-mee-project voor ouderen in de Kbuurt

Meestal op zaterdag, soms op zondag, koken buurtbewoonsters Titia, Henna en Gerda voor oudere en arme Kbuurtbewoners. Vanuit haar haaklessen voor ouderen, onder meer in Koornhorst, merkte Titia uit Kruitberg dat sommige ouderen weinig te besteden hebben en soms nauwelijks warm aten. Via via kreeg ze een lijstje van zo’n 20 mensen die een warme maaltijd goed konden gebruiken en ging ze in haar keuken aan de slag.
In coronatijd is het project gestopt, maar nu weer opgestart. Eerst betaalde Titia de maaltijden uit eigen zak, nu krijgt ze een bijdrage uit het buurtbudget van 250 euro per maand. Voor de ongeveer 25 deelnemers is dit eigenlijk soms te weinig. Samen met Henna en Gerda uit het Evean HRH-huis kookt ze nu elk weekend. Als ze meer bewoners zou helpen, zijn er meer vrijwilligers en een grotere keuken nodig. Haar idee en hoop is dat het initiatief als een olievlek zich over de stad verspreidt, maar dat is nog niet gebeurd.

Als er bewoners zijn die vrijwillig willen meewerken (koken) of mee-eten, meld je via de app bij Titia Williams  0628.149.005.

++++++++ over het buurtbudget ++++++++ 

Dit project is mogelijk gemaakt door de inzet van buurtbewoners en het buurtbudget 2022 van de Gemeente Amsterdam onder het buurtbudget plan ’Samen Sterker‘ van het buurtplatform (Hart voor de K-buurt) . 

Buurtbudget model Zuidoost is bedoeld om in de buurten van Zuidoost eigenaarschap, community building en zelforganisatie van de buurt te versterken.

Voor alle details kijk op de buurtwebsite www.1104enzo.nl , categorie ‘kbuurtbudget’ https://1104enzo.nl/category/actueel/buurtverbetering-en-budget/

Hart voor de K-buurt vindt het belangrijk dat we transparant leren werken in Zuidoost. Vind daarom op www.bit.ly/logboekbuurtbudgetkbuurt een overzicht van alles wat er met het buurtbudget wordt gedaan.

Wie meer wil weten kan bijvoorbeeld ook naar het wekelijkse Kbuurtuurtje komen, iedere donderdag 17.00-18.00 uur in buurthuis Bonte Kraai.

#hartvoordekbuurt #buurtbudget #transitiehubkbuurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *