Weer verkeersoverlast door afsluitingen A9

De Gaasperdammertunnel gaat in vier fasen open voor verkeer. In de eerste twee fasen gingen de noordelijke tunnelbuizen en de nieuwe afrit 2 S112 Gooiseweg open.  De derde fase start vrijdag 25 september met een weekendafsluiting van de A9  Gaasperdammerweg voor verkeer richting A1 knooppunt Diemen en gaat verder met een achtweekse afsluiting van de S112 Gooiseweg ter hoogte van de A9. Deze afsluitingen betekenen verkeersoverlast in onder meer de K-buurt.

De derde fase start vrijdag 25 september. In deze fase bouwt Rijkswaterstaat (RWS) in acht weken het verkeersplein op het dak van de tunnel. Hiervoor verwijdert RWS de hulpbrug die over de tunnel ligt waardoor de noord-zuidverbinding via de S112 Gooiseweg acht weken niet toegankelijk is.  In deze acht weken verlaagt RWS aan de zuidkant van de tunnel de Gooiseweg, zodat deze aansluit op het tunneldak. Op het dak bouwt RWS  een compleet verkeersplein waar de op- en afritten van de tunnel en de Gooiseweg op aansluiten.

Fase 3 bestaat uit drie onderdelen:
Van vrijdag 25 september 22.00 uur tot maandag 28 september 05.00 is de A9 Gaasperdammerweg afgesloten voor verkeer richting knooppunt Diemen. Ook de Gooiseweg is in beide richtingen afgesloten tussen de Langbroekdreef en Karspeldreef. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om via de oranje hulpbrug van Bijlmermeer richting Gaasperdam en andersom te rijden.
Van maandag 28 september 05:00 uur tot maandag 5 oktober 05:00 uur is de S112 Gooiseweg in twee richtingen afgesloten tussen de Langbroekdreef en de noordkant van de tunnel. In deze periode zijn ook de af- en oprit S112 van A9 richting Diemen dicht. De af- en oprit van A9 richting Holendrecht zijn open.
Van maandag 5 oktober 05:00 uur tot maandag 23 november 05:00 uur is de Gooiseweg dicht ter hoogte van Gaasperdammertunnel. Alle op- en afritten bij de S112 zijn open.
Weggebruikers worden omgeleid via de Karspeldreef, Kromwijkdreef, Langbroekdreef, Huntumdreef, Meerkerkdreef, Meibergdreef en Muntbergweg.

Op maandag 28 september gaat de buis voor doorgaand verkeer open richting knooppunt Diemen. Hier is een animatie voor gemaakt, zodat de weggebruiker zich goed kan voorbereiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *