Weer verkeersdrukte verwacht door afsluiten A9/A2

Volgend weekend (21-24 augustus) wordt de A9 Gaasperdammerweg tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen afgesloten (A9 richting Diemen). Naast de afsluiting van de A9 wordt ook de A2 (parallelrijbaan richting Amsterdam) in knooppunt Holendrecht afgesloten. Deze afsluitingen vinden plaats van: vrijdag 21 augustus 22:00 uur tot maandag 24 augustus 05:00 uur. 

De redactie vroeg aan IXAS het volgende: ‘De afgelopen tijd en de komende tijd is de A9 regelmatig afgesloten. Dit levert voor de K-buurt in Zuidoost veel verkeersoverlast op, omdat velen over de Karspeldreef en Kromwijkdreef rijden. Wat doet IXAS eraan om deze problemen te voorkomen of op te lossen/te verminderen?’ Daarop reageerde IXAS als volgt :

‘De tijdelijke extra drukte op de Kromwijkdreef/ Karspeldreef ontstaat op het moment dat de S112 Gooiseweg ter hoogte van de A9 is afgesloten voor verkeer. Op dat moment kan verkeer niet via de Gooiseweg (noord-zuid verbinding) rijden, en gebruikt men de alternatieve noord-zuid verbindingen (S111 Muntbergweg, Huntumdreef en de S113 Kromwijkdreef). Dat betekent dat deze routes dan drukker zijn dan normaal het geval is. Het verkeer dat normaal op de Gooiseweg rijdt, zal niet verdampen en neemt andere routes. Helaas is dit niet te voorkomen.

Uiteraard doen wij er zoveel mogelijk aan om te hinder te beperken. Bijvoorbeeld door in overleg met de gemeente Amsterdam de verkeerslichten anders in te stellen, zodat het verkeer beter doorstroomt en het aangeven van reistijden op de omleidingsroutes (bv. op de N236 route via S113 naar Holendrecht versus route via N236 – Diemen/ A1 naar Holendrecht). Ook wordt er veel gecommuniceerd over de verschillende afsluitingen en werkzaamheden, zodat men goed op de hoogte is van wat er allemaal wanneer gebeurt en hoe men hierop de reis kan aanpassen. Op deze manier proberen we het verkeer zo goed mogelijk over het netwerk te verspreiden. Maar dat het drukker wordt op de omleidingen is helaas niet te voorkomen.’ Foto: een prachtige actuele foto van de A9 met rechts Kantershof.

https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/21-tot-24-augustus-afsluitingen-op-a9-gaasperdammerweg-en-in-knooppunt-holendrecht/#.XzOW5uSP6Qx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *