Weekendwerkzaamheden A9

Van vrijdag 1 december 22.00 uur tot zondag 3 december 23:00 uur werkt IXAS ter hoogte van de wijk Kantershof op de bestaande A9. Dat betekent afsluitingen en omleiding op en rond de Gaasperdammerweg.
In dat weekend wordt daar een betonnen funderingsbalk voor een tunnelwand onder het bestaande wegdek geschoven. Op die balk wordt later de wand van de tunnel geplaatst als het verkeer door de noordelijke tunnelbuizen rijdt.

Momenteel bouwt IXAS ter hoogte van de wijk Kantershof aan de in- en uitgangen van de Gaasperdammertunnel. De uitgang van één van de zuidelijke tunnelbuizen kunnen ze nog niet helemaal afbouwen. Op deze plek is de bestaande A9 nog in gebruik. IXAS voert hier wel voorbereidende werkzaamheden uit.

Werkzaamheden en hinder
Vrijdagavond en -nacht haalt de bouwonderneming eerst slagbomen en versperringen weg die langs de snelweg staan. Daarna verwijderen ze asfalt en graven ze zand weg. Zaterdag 2 december brengen ze tot 23:00 uur wapening aan en storten ze beton. Dit beton moet daarna uitharden. Op zondag 3 december brengt IXAS in de middag en avond asfalt aan en zetten ze de zgn. barriers weer terug. Als het werk volgens planning verloopt is het werk om 23:00 uur klaar.

De werkzaamheden kunnen in de omgeving zorgen voor geluidsoverlast van machines en van bouwlampen.

Verkeer richting Utrecht en Amsterdam Zuidoost wordt omgeleid via de A1/A10/A2. Verkeer richting Schiphol en Haarlem rijdt om via A1/A10/A4

(Klik op de plaatjes voor een vergroting. Foto en kaartjes RWS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *