Week van de lentekriebels

RELATIES EN SEKSUALITEIT staan centraal in de Week van de Lentekriebels. Van 20 t/m 24 maart doen diverse basisscholen in Amsterdam Zuidoost mee. Ouders en kinderen blijken elk jaar weer enthousiast over deze projectweek.

Van groep 1 t/m 8 wordt er elke dag een les over gegeven. Het draagt bij aan een positief zelfbeeld en de kinderen leren adequate vaardigheden ontwikkelen op het gebied van relaties en seksualiteit. Door er op jonge leeftijd al aandacht aan te besteden, nemen kinderen en jongeren geen of minder risico’s als ze eenmaal gaan experimenteren met seksuele relaties.

Respect voor gevoelens (van anderen)
Het project behelst meer dan alleen informatie over lichamelijke veranderingen en/of voortplanting. Het gaat ook over vriendschap, liefde, relaties en omgangsregels. Daarom past deze vorming goed binnen alle groepen en ontwikkelen de kinderen zich tot iemand die: respect heeft voor zichzelf en anderen, zich bewust is van eigen en andermans gevoelens, wensen, opvattingen en mogelijkheden én die steeds beter overwogen beslissingen kan nemen op het gebied van relaties en seksualiteit.

Meer weten? Kijk op weekvandelentekriebels.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *