Wat vind je in De Ruige Hof?

 

Natuurvereniging de Ruige Hof organiseert de komende weken een aantal activiteiten. Deze zijn gratis voor leden. Niet leden betalen € 4,50 voor een lezing en voor andere activiteiten € 3,50.

Rietvogels spotten
Op zondag  27 april 2014 is er een vogelexcursie over ‘rietvogels’. Om 9.00 uur verzamelen in het Tuinhuis. Er zijn verrekijkers te leen.

Waar zit de braamsluiper?
Zondag 11 mei 2014 wordt in de vogelexcursie gezocht naar de braamsluiper. Start 9 uur bij het tuinhuis. Stevig (waterdicht) schoeisel wordt aangeraden, want het kan drassig zijn.

[nggallery id=77]

Bovenstaande foto’s zijn van een eerdere vogelexcursie.

Planten kijk-en-doe middag
Ook op zondag 11 mei 2014 organiseert De Ruige Hof een Verrassingsmiddag over Planten; liefhebber en deskundige Gert Snoei vertelt erover en laat het zien in het Tuinhuis.  Aanvang 14.30 uur.

zonalom600Natuurvereniging de Ruige Hof in Amsterdam Zuidoost huisde tot 2011 in Zonalom aan de Abcouderstraatweg. Door de bouwvallige staat heeft eigenaar Groengebied Amstelland Zonalom toen dichtgespijkerd. De Natuurvereniging organiseert haar activiteiten sindsdien in het Tuinhuis achter het oude pand. Met posters van natuurfotograaf (en vrijwilliger bij De Ruige Hof) Martijn de Jonge is het pand nieuw leven ingeblazen. Of er ooit een renovatie komt – want kostbaar – is onzeker.

De Ruige Hof werkt met een (groot) aantal vrijwilligers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *