Wandeling, opera en diner in Grubbehoeve

Op zondag 28 oktober kunt u in het BijlmerMuseum/vhDeNachtegaal terecht voor een drietal activiteiten:

  1. om 15 uur start een wandeling olv Ruud Wolterman naar de Bijlmerweide, die u van alles kan vertellen over het nieuwe, ecologische karakter

van dit prachtige wandelpark achter Gouden Leeuw, Groenhoven en Geerdinkhof/Kantershof. Onderweg wordt er ook gerust bij de kinderboerderij in het gebied.

De tocht duurt zo’n 2-2,5 uur. Start bij Grubbehoeve 38.

  1. Om 16 uur vertonen wij de video-opname van de Bijlmer Opera, die 12x met groot succes gespeeld werd in theater Bellevue. Dat gebeurde in januari/februari 2000.

De Opera werd nooit in de Bijlmer opgevoerd, hoewel beide makers, Jacques Bank (de componist) en zijn broer Fer (de librettist) vanaf ’71 in de Gliphoeve woonden. Fer woont overigens nog altijd in de Bijlmer, hoewel nu in Kelbergen, waar hij ook zijn atelier als beeldend kunstenaar heeft.

Beide broers zijn bij de vertoning aanwezig. En na afloop van de video gaan we nog gezellig in gesprek, bijv. over hun relatie indertijd met het stadsdeel.

De video duurt een uur. Voor en na de vertoning heeft u ook alle tijd om door onze expositie Bijlmer Concrete te lopen. Daarbij ook veel (bijzonder) foto werk van Fer Bank.

  1. Om 18 uur of wat later serveert Els Opdeheert een geweldige klassieker ofwel een ‘captains dinner’ voor 8.50 per persoon.

Natuurlijk mag je ook mee-eten als je met de andere activiteiten verder niet mee doet.

U kunt zich voor alle drie de activiteiten opgeven, want dan is plaats verzekerd. En we willen natuurlijk graag weten hoeveel mensen er komen, vanwege de inkoop bijvoorbeeld.

Meld je dus aan en en mail naar: bijlmermuseum@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *