Vruchtbare bijeenkomst ZO! Meet Up

Ruim veertig presentaties, ontmoetingen tussen diverse personen, bedrijven en organisaties en ‘eindelijk de beide kanten van het spoor verenigd.’ Dat was de oogst van de bijeenkomst ZO! Meet Up,  woensdag in het gebouw van de HvA in Zuidoost. Ook de redactie van deze website hield een presentatie. Vertegenwoordigers van andere media in de wijk en bewoners wisselden hier informatie uit. Meer samenwerken en zorgen dat iedereen beter op de hoogte is van wat er in Zuidoost allemaal te doen is, was de les.

De redactie vroeg aandacht voor versterking en een betere naam! Neem voor het eerste contact met ons op (en bekijk de presentatie vast). Wil je meedoen, berichten schrijven, verslag doen, foto’s aanleveren, een vlog maken? Het kan allemaal! Wat de naam betreft: de website is meer dan alleen Kantershof, graag een naam met bijvoorbeeld EGK buurt erin, of iets leuks met Zuidoost/de Bijlmer. Stuur je aanmelding of idee voor 15 november in naar: nieuws@kantershofenzo.nl. Als we de naam gaan gebruiken krijgt de winnaar een lunch voor twee personen in Langerlust!

Vooraf zei stadsdeelvoorzitter Muriel Dalgliesh dat er in Zuidoost zowel veel geld wordt verdiend als veel armoede heerst. Het zou geweldig zijn als die kloof gedicht kon worden.

Zo’n 135 bezoekers verdeelden zich over 11 presentaties van elk drie kwartier om zich op de hoogte te stellen van nieuwe ontwikkelingen en plannen.  Andere presentaties waren heel divers van vorm, opzet en aantal bezoekers. Zat het zaaltje bij ‘De viering van 50 jaar Bijlmer’ bomvol, ernaast was het rustig bij Haidy Bijnaar die aandacht vroeg voor bewoners met een licht verstandelijke beperking. Desgevraagd zei Haidy dat niet erg te vinden: ‘Ik heb de kwestie op de kaart gezet en er waren geïnteresseerde professionals.’

Ook Lammert Postma van Rijkswaterstaat was blij weer eens wat andere bewoners voor zich te zien. Uit de K-buurt was Mike Brantjes aanwezig namens Hart voor de K-buurt. Henno Eggenkamp legde uit wat hij wil met zijn Bijlmer Museum: het ijkpunt van de samenleving zijn.

Studenten van de HvA begeleidden het hele programma.

Aanleiding voor de bijeenkomst: ‘In stadsdeel Zuidoost staan we aan de start van een nieuw tijdperk. Amsterdam barst uit zijn voegen en de ontwikkelingen gaan snel. Mogelijk wonen er binnen één generatie 25% méér mensen in Zuidoost dan nu! Zuidoost maakt een groeispurt door en is meer en meer verbonden met de rest van Amsterdam en met de buurgemeenten Ouderamstel en Diemen. De ZO!Meetup wordt georganiseerd in het kader van 10 jaar Citymarketing Bureau ZuidoostPartners en in aanloop naar 50 jaar Bijlmer in 2018.

Tijdens de ZO!Meetup vertellen bedrijven, onderzoekers, instellingen, bewonersorganisaties en gemeente waar zij mee bezig zijn. Wat zij willen bereiken. Wat daarvoor nodig is. Hoe ze willen samenwerken en met wie. Waar denk- en doekracht nodig is.’

De bijeenkomst werd stijlvol afgesloten met een concert van de jonge Zuidooster pianist Dywel Braaf.

[nggallery id=191]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *