Voortgang nieuw kruispunt Loosdrechtdreef/Langbroekdreef/Kromwijkdreef

Sinds februari bouwt Rijkswaterstaat (RWS) aan het nieuwe kruispunt Loosdrechtdreef/Langbroekdreef/ Kromwijkdreef. De Loosdrechtdreef wordt tussen het nieuwe kruispunt en de Gaaspercamping ook verlaagd. In maart worden weer dertig bomen verwijderd om de aanleg van de verlaagde Loosdrechtdreef mogelijk te maken. In april komen er palen voor funderingen van verkeersportalen die over de weg komen te staan. Ook wordt er gewerkt aan de zuidkant van de Gaasperdammertunnel, hier worden damwanden korter.

Verwijderen bomen
De bestaande Loosdrechtdreef wordt verlaagd. Om de verlaging mogelijk te maken, moeten nog 30 bomen worden verwijderd (zie afbeelding, langwerpige paarse delen). Dit doet RWS op maandag 29 en dinsdag 30 maart. Alle bomen die worden verwijderd, worden gecompenseerd. Er komen bijvoorbeeld nieuwe bomen terug langs de verlaagde Loosdrechtdreef.

Intrillen funderingspalen
Rondom het nieuwe kruispunt plaatst RWS portalen en palen voor bewegwijzeringsborden. In april worden hiervoor funderingspalen in de grond getrild.

Afbranden damwand
Tussen de Gooiseweg en de metrolijn Gaasperplas is de afgelopen maanden de oude A9 afgegraven. De damwand die tussen de oude A9 en de Gaasperdammertunnel staat, steekt boven het tunneldak uit. Deze kort RWS in tot de hoogte van het tunneldak. De damwand is opgebouwd met stalen damwandplanken die in elkaar haken. De planken worden afgebrand en moeten met een machine losgetrild worden. Dit zorgt voor veel hinderlijk geluid in de omgeving. Dit werk voeren we uit van dinsdag 6 tot en met vrijdag 23 april.

Werktijden en hinder
Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 19:00 uur. Het intrillen van de palen, het afbranden van de damwandplanken en het verwijderen van de bomen zorgt voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden.

Vooruitblik
Half april sluiten we het nieuwe kruispunt aan op de bestaande wegen en op de tijdelijke weg langs de Loosdrechtdreef. Voor deze werkzaamheden zijn afsluitingen van wegen noodzakelijk. We werken daarom ook in de nacht en in het weekend om de periode van afsluiting zo kort mogelijk te houden. Begin april komt er meer informatie over deze werkzaamheden en over de werkzaamheden die we tot de zomer bij het kruispunt uitvoeren.

Geluidstesten in de Gaasperdammertunnel
Op woensdag 31 maart en donderdag 1 april is er in de avond en nacht onderhoudswerk in de Gaasperdammertunnel. Tussen 21:00 en 00:00 uur test RWS ook de geluidsinstallaties op volle sterkte. De testen duren beide dagen ongeveer een uur en kunnen hoorbaar zijn in de omgeving. Voor het onderhoud is op 31 maart van 21:00 uur tot 05:00 uur de A9 richting knooppunt Diemen afgesloten tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen. Op 1 april is tussen 21:00 uur en 05:00 uur de A9 in de andere richting afgesloten. Verkeer wordt beide nachten omgeleid via de A2/A10-oost/A1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *