Vliegtuiglawaai in kaart gebracht

De Werkgroep Vliegverkeer Bijlmermeer introduceert vanmiddag het EANS geluidmeetsysteem van vliegtuiglawaai in Nederland. Om 15.00 wordt in het CEC-gebouw, Bijlmerdreef 1289, 1103 TV Amsterdam, een presentatie daarover gegeven.

De Werkgroep Vliegverkeer Bijlmermeer (WVB) is al 2 decennia actief in Amsterdam-Zuidoost en klopt al jarenlang vergeefs bij de overheid aan voor de plaatsing van een Europees geluidmeetsysteem van vliegtuiglawaai. Voor de WVB was de maat vol en de Werkgroep heeft daarom zelf een geluidmeetstation geïnstalleerd.

Vliegtuiglawaai meetsysteemVia de website van de WVB  en een link naar de EANS-website kun je op eenvoudige wijze overzichten bekijken van gevlogen vliegroutes, werkelijk gemeten decibels, hoogte, dag-, maand- en jaargrafieken, CO²-uitstoot etc.

De geluidmeetpost van de WVB sluit aan op een groot Europees Netwerk. Er staan inmiddels 536 geluidmeetstations in 8 Europese landen. De verzamelde data leveren een hoop informatie op waarmee de WVB op (korte) termijn een luisterend oor bij de overheid hoopt te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *