Viaduct gesloopt: herrie! En geen metro naar-van Kraaiennest

Van eind mei tot eind juni sloopt Rijkswaterstaat het oude A9-viaduct bij de Kromwijkdreef. Een deel van dit viaduct staat erg dicht bij het metrospoor, voor de veiligheid kan dit alleen worden gesloopt als de metro niet rijdt. Op zaterdag 29 en zondag 30 mei rijdt metrolijn 53 niet tussen station Ganzenhoef en station Gaasperplas voor de sloop van dit deel van het viaduct. In dit weekend brandt RWS ook een damwand af die aan de westkant dichtbij het metrospoor staat. In juni sloopt RWS ook viaducten van de oude afrit 1 S113.

Van zaterdag 29 mei 00.01 uur tot maandag 31 mei 05.00 slopen we het deel van het oude A9-viaduct dat naast de metrolijn staat. Het sloopwerk voeren we op zaterdag en zondag overdag uit tussen 07.00 en 19.00 uur. Met een sloophamer breken we het beton van het dek en de steunpunten af en voeren het af naar naar een depot bij de Gooieseweg. Het slopen zorgt voor veel geluid in de omgeving. In de nachten voeren we voorbereidende werkzaamheden uit. Deze zorgen voor beperkt geluid in de omgeving. Aan de westkant van de metrolijn steken nog wat damwandplanken boven de grond uit. Deze branden we in het weekend overdag af. De damwandplanken haken inelkaar. Met een trilblok trillen we de planken los. Dit lostrillen zorgt voor hinderlijk geluid in de omgeving. We verwachten dat de damwanden zaterdag zijn verwijderd.

Overige sloopwerkzaamheden
Na het weekend slopen we de rest van het viaduct bij de Kromwijkdreef. Eind juni is dit werk klaar. Vanaf half juni slopen we ook de viaducten van de oude afrit 1 S113. Dit duurt ongeveer twee weken.

Werktijden en hinder
De werkzaamheden bij de metrolijn voeren we uit van zaterdag 29 mei 00:01 uur tot maandag 31 mei 05:00 uur. De overige sloopwerkzaamheden voeren we uit van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 19:00 uur. Het sloopwerk van de viaducten en tunnels en het afbranden van de damwanden zorgt voor veel geluid in de omgeving. Tijdens het sloopwerk wordt water gesproeid om de verspreiding van stof in de omgeving te voorkomen. Als u daar prijs op stelt, dan brengen we oordopjes bij u langs. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar communicatie@ixas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *