Buurt start campagne tegen ratten

Op vraag vanuit Kortvoort, wijkje Switi Wonen, begint Hart voor de Kbuurt een buurtbrede campagne tegen ratten. Helaas komen deze dieren die ziekten kunnen overbrengen nog vaak in de buurt voor. Rondslingerend afval, maar ook mensen die vogels en eendjes voeren of broodresten weggooien zorgen voor voedsel van ratten.

De campagne wordt gevoerd door middel van de ‘buurtpaaltjes’, banners, posters in de flats en flyers in de brievenbus.

Ook kan op plekken waar vaak gevoerd wordt, op aanvraag een tijdelijk bord met een paaltje in de grond geplaatst worden.  Kent u een dergelijke plaats in de Kbuurt, waar vaak brood gestrooid wordt, en heeft u een verzoek voor zo een bord, contact dan Jeet via 0618858963 , of via de Allemaal Kbuurt Appgroep (zie onder).

Vergeet svp ook niet uw mede bewoners op een nette en beleefde manier aan te spreken op hun gedrag, dat vaak goedbedoeld is, maar toch heel onwenselijk is.  De bordjes kunnen daarbij helpen.

Kijk op deze site voor informatie van de gemeente over rattenbestrijding en tips. 

Meepraten over deze actie of andere zaken die de K-buurt betreffen?

Wordt lid van de sociale Appgroep ”Allemaal Kbuurt” via www.bit.ly/allemaalkbuurt of neem deel aan het wekelijks Kbuurtuurtje, elke donderdag 5 tot 6 via zoom: www.bit.ly/kbuurtzoom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *