Vernieuwing Bijlmermeer in beeld

Verspreid over de Bijlmermeer zijn acht fotoborden geplaatst die een beeld geven van 20 jaar vernieuwing Bijlmermeer. Ook komt het jaarverslag 2011 van het Projectbureau Vernieuwing Bijlmermeer uit: een verjaardagskalender met 12 foto’s over de afgelopen twee decennia – toen en nu naast elkaar – en een terugblik op 20 jaar vernieuwing Bijlmermeer.

De kalender/het jaarverslag is via mail  aan te vragen. Onderaan dit item vindt u de route voor het bekijken van de fotoborden.

In juli 1992 namen de Amsterdamse gemeenteraad, stadsdeelraad Zuidoost en het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting het besluit om de in 1975 opgeleverde Bijlmermeer ingrijpend te vernieuwen.
Daarom moesten 2.500 flatwoningen van 20 jaar oud worden vervangen en een paar jaar later (1999) nog eens 4000 flatwoningen. Een ongekend fenomeen in Nederland. Ook werden parkeergarages gesloopt en hoge dreven verlaagd.

Vernieuwd en modern
Grote delen van de Bijlmermeer zijn ingrijpend veranderd vergeleken met 20 jaar geleden. Nog steeds gewerkt aan de vernieuwing van de Bijlmermeer. Zo zal in de loop van 2012 de sloop van winkelcentrum/parkeergarage Kraaiennest plaatsvinden.

Fotoborden-route
De fotoborden-route is tot eind september te zien en bestaat uit 8 fotoborden op verschillende locaties in de Bijlmermeer:
1 Frissenstein: in groenstrook langs fietspad Dolingadreef
2 Kelbergenpad/Strandvlietpad in de groenstrook bij het water
3 Bijlmerdreef: op het platform voor nieuwbouwcomplex Fénice
4 Bijlmerdreef: ter hoogte van de Kandelaar, in de middenberm
5 Karspeldreef: ter hoogte van de Kameleon, in middenberm
6 Bijlmerdreef: ter hoogte van Annie Romeinplein, in de middenberm
7 Kromwijkdreef: in groenstrook bij inrit naar nieuwbouw Karspelhof
8 Flierbosdreef: ter hoogte van het cellencomplex.

Op deze site zijn de borden te zien, met commentaar van Henno Eggenkamp van het Bijlmermuseum.

 

Eén reactie op “Vernieuwing Bijlmermeer in beeld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *