Verhalenverteller in OBA Bijlmer

Op zaterdag 26 september om 12.30 uur en om 13.30 uur komt meesterverteller Wijnand Stomp naar OBA Bijlmer voor alle kinderen. Hij neemt Anansi mee.

Wijnand Stomp
Stomp is één van de bekendste theatrale vertellers die Nederland rijk is. Als Mister Anansi creëert en speelt hij deze voorstellingen waarin zijn kleurrijke afkomst een belangrijke rol speelt. Hij ontleent veel inspiratie aan de Antillen, het land van zijn vader, maar is evenzeer verbonden met de Hollandse aarde, het land van zijn moeder. Stomp is een fysieke verhalenverteller die als geen ander met passie en zijn theatrale vertelstijl jong en oud al meer dan 25 jaar weet te boeien. Stomp noemt het ook wel Stand-up Storytelling, een fysieke mix van vertellen, stand-up comedy, cabaret en muziek.

Anansi
De verhalen van Anansi zijn vrolijk, ondeugend. Ze gaan net zo goed over list en bedrog als over kwetsbaarheid en identiteit. Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet Stomp jong en oud te raken. Razendsnel wisselt Stomp van personage en sleurt hij je mee in een stroomversnelling van verhalen. Zonder dat je daar erg in hebt, speelt er zich een film af in je hoofd. Als de slang van zijn vertelling begint te kronkelen, waan je je even in een andere wereld.

Locatie en toegang
Zaterdag 26 september in bibliotheek Bijlmer, Frankemaheerd 2

De activiteit begint om 12.30 uur en om 13.30 uur, vrije inloop, leeftijd vanaf 4 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *