Veel veranderingen langs tunnel en Kromwijkdreef

Het komende half jaar zal de situatie rond de Gaasperdammertunnel op en ten oosten van de Kromwijkdreef flink veranderen. Het oude viaduct wordt afgebroken en de Kromwijkdreef maakt een nieuwe bocht richting de camping. Voetgangers en fietsers naar het Gaasperpark (en verder) moeten straks twee wegen oversteken: de Kromwijkdreef en de Langbroekdreef. Hier komen verkeerslichten. Op de online visualisatie (https://rws.tik-app.nl/a9-gdw/map/straks/project?loc=52.3122520,4.9853394,16.9,0,0) is te zien hoe de voet- en fietspaden in de nieuwe situatie komen te liggen. 

Eind januari start Rijkswaterstaat met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg. In juli moet de nieuwe kruising af zijn. Klein voordeel is dat voetgangers vanaf de Kbuurt straks makkelijker naar het Gaasperpark kunnen lopen (vanuit de Klieverinkweg).  Ten oosten van de Kromwijkdreef komt er geen park: dat is slechts het (groene) dak van de tunnel met zonnepanelen. Misschien komt er een stuk vrije busbaan in het midden van de Kromwijkdreef.

Op de plaats van het oude tunneltje onder de A9 (Geerdinkhofpad) kun je op deze plek te voet of met de fiets rechtsaf slaan. Links komen ‘bossages’, een ruig gebied. Er komt een verlenging/vernieuwing van het scherm langs de weg/de afslag (deels langs Laag Kouwenoord/Karspelhof), wat nu een rommeltje is van verschillende en tijdelijke schermen. Mogelijk vermindert de geluidsoverlast van de weg dan nog wat. Even verderop aan de wijk Karspelhof komt een nieuw bruggetje over het water, de oude onderdoorgang verderop verdwijnt. De pijlers staan er al. Ook hier kun je het voet/fietspad nemen naar de Kromwijkdreef.
Pas veel later, zo ongeveer als sluitstuk van de hele operatie, komt er een fietspad over de Weespertrekvaart (over de grote brug aan de kant van de Langbroekdreef) naar het Diemerbos. Op de plek waar nu de afslag richting Kbuurt is (tegenover het afgebroken tankstation) wil de gemeente eventueel bouwen (woningen?). Kijk hier voor meer info van RWS. Op 3 februari om 19 uur is er een webinar van RWS over de komende ontwikkelingen. Kijk hier hoe u zich kunt aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *