Veel afsluitingen/omleidingen door nieuw kruispunt Kromwijkdreef

Zoals velen gemerkt zullen hebben, wordt het kruispunt Loosdrechtdreef/Langbroekdreef/Kromwijkdreef vernieuwd. In februari en maart bouwde Rijkswaterstaat (RWS) het nieuwe kruispunt naast de bestaande wegen en legde een bypass aan langs de Loosdrechtdreef. Van dinsdagavond 13 april tot en met maandagochtend 26 april sluit RWS het nieuwe kruispunt aan en nemen het in gebruik. Om de aansluitingen te kunnen maken, zijn afsluitingen van wegen en fietspaden noodzakelijk.

Aansluiten bestaande wegen op kruispunt
Op dinsdag 13 april om 21.00 uur starten de werkzaamheden om de Kromwijkdreef, Langbroekdreef en de op- en afrit van de snelweg aan te sluiten op het nieuwe kruispunt. We sluiten ook de bypass van de Loosdrechtdreef aan. De werklocaties zijn hieronder ook met blauwe cirkels aangegeven.

Heipalen en plaatsen vangrail
Afrit 1 S113 loopt in de nieuw situatie over het dak van de Gaasperdammertunnel. Naast het nieuwe deel van de afrit plaatsen we een geluidsscherm. Voor dit geluidsscherm heien we van 12 tot en met 15 april 66 palen in de grond. Hierop bevestigen we het scherm.

Op zondag 18 april plaatsen we een vangrail langs de nieuwe afrit en de nieuwe oprit. Hiervoor slaan we palen in de grond en bevestigen daaraan de rail. Op dinsdag 20 en donderdag 22 april brengen we langs de Langbroekdreef palen aan voor portalen en bewegwijzeringsborden.

Nacht- en weekendwerk 
De werkzaamheden voor het aansluiten van het nieuwe kruispunt voeren we zo veel mogelijk overdag, tussen 07.00 en 19.00 uur, uit. Om de periode van afsluitingen en hinder zo kort mogelijk te houden, werken we in de weekenden van 17/18 en 24/25 april door. Als de werkzaamheden in de weekenden uitlopen werken we tot in de avond.

Op dinsdag 13 april werken we in de avond en de nacht: op de Kromwijkdreef ter hoogte van de Gaasperdammertunnel, langs afrit 1 S113 en op de Loosdrechtdreef bij de huidige oprit. Op deze locaties verwijderen we vangrail en frezen we asfalt.

Eén reactie op “Veel afsluitingen/omleidingen door nieuw kruispunt Kromwijkdreef”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *