Vandaag viert K-buurt burendag

Vandaag gaat het weer los in vele delen van de K-buurt.  K-buurt viert burendag!   Op www.bit.ly/kbuurtburendag staat een interactief kaartje waar door het klikken op de puntjes te zien is wat wanneer gebeurt. K-buurt heeft inmiddels een traditie dat eerst burendag zorgt dat de buurtjes en flats de cohesie aanhalen, waarna de week van 1104 volgt om als buurt het samen te doen en de banden buurtbreed aan te halen. [ De week van 1104 is 9-17 september. ]

Waarom 2 september en niet Nationale Burendag eind september?

Twee keer per jaar komen actieve bewoners van de buurtjes en flats van de K-buurt bij elkaar.  Omdat te vaak op Nationale Burendag alles in het water is gevallen, en alle voorbereidingen voor niets bleken,  is ook dit jaar weer samen besloten om burendag naar  begin september te tillen.

Het belang gaat verder dan de dag zelf

K-buurt burendag gaat niet alleen om de dag zelf en de interactie van de mensen die die dag komen, het gaat ook om het organiserend vermogen van de wijk, de cohesie en connecties die ontstaan in de voorbereiding, het lerend vermogen en nieuwe nieuwe mensen vinden die weer nieuwe kennis en kunde opdoen, manieren uitproberen om bewoners te bereiken waar ook voor andere buurtzaken, denk bijvoorbeeld veiligheid of duurzaamheidstransitie, weer gebruik van gemaakt kan worden. En waar niet alles door de actieve bewoners gedaan kan worden , leent  buurtplatform Hart voor de Kbuurt een helpende hand, regelt tenten, zorgt voor flyertjes en helpt om contacten te helpen leggen.

Fiets tour van bestuurder Raoul White

Deze dag zal Raoul White, namens het dagelijks bestuur van stadsdeel zuidoost, door de buurt fietsen. Zijn voorziene schema is als volgt:

Eén reactie op “Vandaag viert K-buurt burendag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *