Van Heynegen cultuurverkenner in ZO

Cultuurverkenners laten kunstenaars, instellingen en andere initiatiefnemers zien welke mogelijkheden zij hebben binnen het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK).  Voor Amsterdam Zuidoost is dat sinds een half jaar Ryan van Heynegen.  Het zijn ontdekkers van nieuwe culturele initiatieven en kunnen potentiële projecten van de grond krijgen.

Naast de gesprekken en het ondersteunen van mogelijke aanvragers en organisaties uit de culturele sector bezoekt Ryan regelmatig festivals, concerten en presentaties. Zo kan hij alle ontwikkelingen van nabij volgen.

ryan-van-heynegen-cultuurveAmsterdam Zuidoost is een kleurrijk stadsdeel, multicultureel met een dito kunstaanbod. Ryan van Heynegen’s ontdekkingsreis is al geslaagd door maar even op de  de Amsterdamse poort rond te lopen. Er zijn uiteraard wel meer plekken die ertoe doen voor de kunst en culturele sector.
NoLIMIT is er een van. Jongeren krijgen er de kans om eigen talenten en concepten te ontwikkelen in workshops en masterclasses. Er is een breed aanbod. Door de grote diversiteit tussen de jongeren ontstaan interessante kruisbestuivingen.
Het Bijlmer Parktheater biedt niet alleen een buurtgericht en divers programma, maar faciliteert en begeleidt ook mensen en organisaties naar een professionele productie. Het theater van de professionele producties en de huidige ontwikkelingen daarvan.
Culturele plekken als Pand 14 en Heesterveld zijn conceptueel relatief nieuw. Het cultureel ondernemerschap speelt er een belangrijke rol, waardoor deze plekken kunnen doorontwikkelen. Het zichzelf ondernemen gebeurt ook bij organisaties als Untold, NUC en Hi5.  Interessant om te volgen, oordeelt Ryan van Heynegen.

Ryan van Heynegen kun je per mail of  via 06 110 86 366 bereiken.

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) investeert in kunst die het leven in de stad verrijkt. Het fonds is er voor alle disciplines, kunstenaars en kunstorganisaties, van amateur tot professioneel. Door financiële bijdragen te verstrekken aan kunstenaars, instellingen en andere culturele initiatiefnemers ondersteunt het AFK de ontwikkeling, versterking en diversiteit van de kunsten in Amsterdam.

Het uitgebreide interview met Van Heynegen lees je op Zuidoost.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *