Tweede brug over de Gaasp

EERSTE BRUGLIGGERS GEPLAATST.  Voor de nieuwe Gaasperdammerweg wordt een nieuwe, extra brug over de Gaasp aangelegd. Bezoekers konden vanaf het parkeerterrein van het Golden Tulip Hotel het spektakelstuk van dichtbij bekijken, en om het wachten te veraangenamen was er ‘koek en zopie’. IXAS/RWS hadden gerekend op nog geen 100 bezoekers. Het werden er vele malen meer.
Voor wie het gemist heeft een fotoverslag:
[nggallery id=145]
Via een ponton werd vandaag enkele ruim 50 meter lange betonnen balken vanaf Friesland (via Driemond) aangevoerd om vervolgens via 80 meter hoge kranen te worden geplaatst.
Voor de brug over de Gaasp zijn over 5 stukken ongeveer 95 liggers nodig. Er zijn balken van verschillende lengtes, waarvan de langste meer dan 200 ton per stuk wegen.
Deze indrukwekkende operatie – niet spectaculair, want traag door het precisiewerk – zal ongetwijfeld het meest gefotografeerde ‘stukje beton’ van deze week zijn.
Door de enorme opkomst moest de keuken van het hotel voor de gasten van IXAS/RWS overuren maken om steeds weer nieuwe warme dranken, soepen en andere happen aan te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *