Tulpenlint van Noord tot Zuidoost

‘Een tulp voor iedere Amsterdammer’ is het motto van het Tulp Festival 2018. Het festival fleurt vanaf het Paasweekend de hele maand april (of zolang de tulpen bloeien) het Amsterdamse straatbeeld op, van Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West. Een wandeling of fietstocht langs de meer dan 80 locaties is een fraaie manier voor Amsterdammers en bezoekers om ook Zuidoost op een kleurrijke manier te leren kennen.
In een informatieve gids met routekaarten vind je alle details over alle deelnemers, locaties en tulpensoorten. Deze gids is vanaf 31 maart verkrijgbaar bij deelnemende organisaties (zie website Bloemenkrant.nl).

Honderdduizenden tulpen in potten en in de volle grond zorgen in april voor een kleurrijke slinger dwars door Amsterdam. Tulpen in honderden soorten en alle kleurschakeringen zijn eye catchers in (winkel)straten en op pleinen en verlevendigen perken en parken.
In Zuidoost geven tulpen op de Arena Boulevard en in de Amsterdamse Poort extra kleur aan het 50-jarig bestaan van de Bijlmer. Nieuw zijn ook tulpenpresentaties op verschillende NS-stations en GVB-metrostations. Deelnemende hotels en musea stellen hun speciaal ontworpen tulpentuinen open voor bezoekers.

Bron, beeld en meer info: Bloemenkrant.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *