Subsidie of lening bij woningisolatie

Amsterdamse woningeigenaren kunnen tot 1 juli 2015 bij de gemeente subsidie aanvragen om hun woning te isoleren. Dat kan op drie manieren. Subsidie voor Woningisolatie, de Energielening en gratis VvE-advies. Woningisolatie levert meer woongenot op en je bespaart direct op je energierekening en het draagt bij aan een beter milieu.

Via de Subsidie Woningisolatie krijgen eigenaar-bewoners maximaal 15% subsidie op de aanschafkosten voor isolerende maatregelen en een aantal installaties, tot een maximum van €5.000.
Daarnaast is er gratis advies voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) om inzicht te krijgen op de mogelijke energiebesparende maatregelen en een indicatie van de investeringskosten en de terugverdientijden.

Met een laag rentepercentage op de Energielening kun je investeren in energiebesparende maatregelen en duurzame energie, als dubbelglas en isolatie van vloer en dak. Voor 2015 is het rentepercentage vastgesteld op 1,05%.

subsidieenergie285Ook voor hogere bedragen zijn er mogelijkheden. Meer weten over de Subsidie Woningisolatie, Energielening en VvE-advies? Ga dan naar amsterdam.nl/woningisolatie.

Foto: website Gemeente Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *