‘Stofzuigen’ dak A9 nu bijna klaar

Veel inwoners van Kantershof (en omgeving) hebben de laatste weken last ondervonden van de werkzaamheden aan de A9. Deze werkzaamheden -die op het dak plaatsvinden- zijn schoonmaakwerkzaamheden. Met veeg- en zuigwagens wordt het hele dak schoongemaakt (verwijderen van algaangroei en losse spullen die op het dak liggen) en al het water opgezogen. Met name het opzuigen van water levert hinder op. Door de regen heeft RWS de planning moeten aanpassen.
De schoonmaakwerkzaamheden zijn voor het grootste deel nu klaar. Nu wordt het dak zwart gemaakt met bitumen en daar wordt steenslag op uitgereden. Dit levert minder geluidsoverlast op en dit werk gaat vrij snel. Afgelopen woensdag (23-10) isaan de westkant van de tunnel begonnen met het aanbrengen van de bitumen en na een dag was ongeveer 300 meter klaar.
Omdat RWX afhankelijk is van mooi weer, is nog onbekend precies wanneer bij Kantershof de bitumen  aangebracht wordt. Voordat dat gedaan wordt komt de veegwagen nog een keer voorbij om de laatste resten van het dak te halen. Daarna is het werk klaar.
Bescherming tegen wortels en strooizout
Als het werk klaar is, ligt er een laag van ongeveer een halve centimeter op het dak die het beton beschermt als straks het park met de wegen en fietspaden erop ligt. Dankzij de zwarte laag kunnen wortels van planten en bomen zich niet in het beton vastzetten en kan strooizout, dat in de winter wordt gebruikt om gladheid van de wegen te bestrijden, het beton niet aantasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *