K-buurt haalt internationale conferentie naar Zuidoost

In december komt een internationale conferentie naar Zuidoost. ‘’The Future is Public en De Stad van Morgen’’ gaat over democratiseren van de wijkeconomie en over waarde creëren voor en door de buurt. De conferentie zal op 4, 5, 6, en 7 december plaatsvinden in de K-buurt.

Voorafgaand, op donderdag 7 november, is er een grote informatie- en meedenksessie in de grote zaal bij Hart voor de Kbuurt op Klieverink 73. Alle buurtbewoners, ondernemers, ondersteuners en organisaties zijn van harte welkom.  Doel van de bijeenkomst is te informeren over de conferentie en samen inhaakmogelijkheden bedenken opdat de buurt er beter van wordt. Dat kan van alles zijn. Van horeca die speciaal een ‘’Broodje Stad van Morgen’’ serveert tot optredens tot senioren in het Henriette Roland Holst Huis die taarten bakken voor de conferentie deelnemers, etc. Inloop is mogelijk vanaf 14.30 uur, start 15.00 – 16.00 uur.

Ook in Bonte Kraai

Voor wie 15.00 uur niet schikt zijn er op 7 november twee andere gelegenheden om mee te denken: het K-buurtuurtje, wekelijks op donderdag en dus ook 7 november van 17. 00 – 19.00 uur in Buurthuis Bonte Kraai of in de avond van 7 november op Klieverink 73 , inloop vanaf 18.30 uur, start 19.00 – 20.00 uur.

Tijdens WeMakeTheCity Kraaiennest, afgelopen zomer, merkte buurtcollectief Hart voor de Kbuurt dat veel vastgoed in de buurt vaak onderbenut staat. Gedurende vele dagen in de week worden ruimtes in bijvoorbeeld de moskee en kerken nauwelijks gebruikt. Wat als er nu eens centjes de buurt in zouden kunnen komen door de gebouwen in de K-buurt als conferentieoord voor maatschappelijke conferenties in te zetten?

Ruimten gebruiken

Dit is Hart voor de K-buurt gelukt met een conferentie in de eerste week van december 2019. ‘’The Future is Public en De Stad van Morgen’’ gaat over de uitdaging van steden om meer gebruik te maken van de vitaliteit en veranderkracht van bewoners en hun zelforganisatie. Stadsbesturen in Amsterdam, Barcelona, San Francisco, Napels, Grenoble of Valparaiso kiezen nieuwe wegen. Onderwerpen als democratisering van de wijkeconomie, recht op een woning, betaalbare en schone energie, zorg, opleiding, een menswaardig en vrij bestaan, wijkeconomie, klimaatuitdagingen en meer komen aan de orde.

De conferentie duurt vier dagen en valt in twee delen uiteen.  De eerste twee dagen is een internationaal evenement “The Future is Public” over de toekomst van de democratische economie en wordt georganiseerd door De 99 van Amsterdam, het Transnational Institute (TNI) en tal van internationale onderzoeksorganisaties. De laatste twee dagen is een aansluitend Amsterdams evenement: In ‘’De Stad van Morgen’’ zullen Amsterdamse bewoners, buurtinitiatieven, activisten en onderzoekers zich buigen over de manier waarop wij een stad van verandering kunnen worden. Er worden 200 tot 400 gasten verwacht. Meer informatie over de conferentie staat op: www.thefutureispublicdestadvanmorgen.nl .

Maak de buurt beter

‘We zijn super blij dat we hele nieuwe manieren vinden om leven te blazen in de K-buurt en Zuidoost met de mogelijkheden die we als buurt hebben,” zegt Angelique Hoogmoed, coördinator voor dit evenement bij Hart voor de Kbuurt : ”Ik denk niet dat we tot een paar jaar geleden hadden gedacht dat we zoiets in de K-buurt van de grond zouden kunnen trekken. En nu doen we het gewoon met vele partners samen. Een betere wijkeconomie stimuleren sluit ook nog eens prachtig aan bij het thema van de conferentie. We roepen alle buurtbewoners, ondernemers, ondersteuners en organisaties op om donderdag 7 november alvast samen inhaakmogelijkheden te bedenken zodat de buurt er beter van wordt.’

Aanmelden voor de bijeenkomst op 7 november is niet nodig.

Informatie en aanmelden voor deelname aan de conferentie in december loopt via www.thefutureispublicdestadvanmorgen.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *