Start Kinderboekenweek in Kantershof

Maandagochtend 16 september vond op de Krajicek Playground bij de basisscholen in Kantershof de landelijke opening plaats van de Kinderboekenweek. Niemand minder dan Richard Krajicek zelf kwam opdraven om het bijbehorende geschenk van een van de schoolkinderen in ontvangst te nemen. Het thema is dit jaar Sport en spel. Sinds oud-tennisser Krajicek in 1996 Wimbledon won, zet hij zich in om overal in Nederland multifunctionele speelpleinen te realiseren in wijken waar geen voorzieningen zijn.

Ook de schrijver van het geschenkboekje, Je bent super…Jan!, Harmen van Straaten, zat in de speciale bus van de Kinderboekenweek. Voor jonge kinderen schreef Loes Riphagen het Prentenboek Zzz. Ook zij was gekomen om vragen van kinderen te beantwoorden. Ewout Genemans van het Junior Songfestival praatte de bijeenkomst aan elkaar. Maar al deze Bekende Nederlanders vielen in het niet bij de entree van kinderboekenschrijver Paul van Loon (met zonnebril). Toen hij uit de prachtige bus stapte steeg er een luid gejuich onder de kinderen op. Die allemaal in opblaasbare banken zaten, gesponsord door ABN Amro. Van Loon is erg populair door zijn boeken Dolfje Weerwolfje, Foeksia de miniheks en de Griezelbus.

Klaar?
Paul van Loon schrijft dit jaar de titelsong van de 34ste Kinderen voor Kinderen CD, Klaar voor de Start. Het lied heeft het thema van de Kinderboekenweek: Sport en spel. In augustus 2013 komt zijn nieuwste boek uit van Foeksia de miniheks, met de titel Klaar voor de Start!

Paul van Loon en ABN Amro maakten een schrijfwedstrijd: een verhaal van Paul van Loon dat kinderen kunnen afmaken. Hij las een stukje uit het verhaal voor.

De 34ste CD van Kinderen voor Kinderen ligt vanaf eind september in de winkel. De single Klaar voor de Start! verschijnt op 1 september. Op het Kinderboekenbal op 1 oktober zal het koor het lied live ten gehore brengen.

Dansen
De dansers van Kinderen voor Kinderen warmden iedereen op door samen met de groepen 5 t/m 8 het dansje doen op het lied ‘Klaar voor de Start’. De groepen 7 van basisschool Samenspel speelden maandag een belangrijke rol. Een aantal kinderen mocht als echte journalisten vragen gaan stellen aan de schrijvers/illustrators en tennisser. Zo bleek dat Richard Krajicek vroeger liefst boeken van Winnetou las en schrijver Van Loon al die griezelige verhalen gewoon in zijn hoofd heeft zitten. ‘En ze zijn voor een deel echt gebeurd.’ Welk deel wilde hij niet zeggen.

Water
Het tennispartijtje dat Richard Krajicek zou geven viel door een stortbui letterlijk in het water. Maar dat mocht de pret van deze leuke en enthousiaste bijeenkomst niet drukken.

De Kinderboekenweek is van 2 tot en met 13 oktober. Meer info: zie: www.kinderboekenweek.nl.

Het Prentenboek Zzz is tijdens de Kinderboekenweek verkrijgbaar in de boekhandel voor

€ 5,-. Tijdens de Kinderboekenweek is het boek Je bent super…Jan! gratis te verkrijgen in de (kinder)boekwinkel bij aankoop van € 10,- aan kinderboeken.

Kijk hierna voor een fotoreportage. [nggallery id=54]

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *