Stadsgevoel 1: Parkeergarage Kempering

PARKEERGARAGE KEMPERING, ‘Stadsgevoel 1’ van en bij Imagine IC op 28 juni 2016 van 14:00 tot 17:00 uur. Verhalen, herinneringen, erfgoed en emoties.
stadsgevoel_kempering400Garage Kempering ligt in de K-buurt van de Bijlmer. Vanaf de verhoogde Karspeldreef reed je er vroeger met je auto zo in, om via een loopbrug naar je flat te lopen. Ooit modern, toen de Bijlmer veranderde werden ook de dreven verlaagd. In Kempering werd meer geslapen en gekerkt, dan geparkeerd. Nu is er sprake van sloop. Wie zou de garage missen? Wat betekent hij voor ons? Kom op 28 juni bij Imagine IC naar een middag vol Kemperingverhalen. Doe mee en vertel of en hoe we Kempering moeten bewaren voor nu en voor later?

Emoties
Loop je warm voor Kempering? Of loop je liever om? Zijn emoties van mensen een even goede reden om Kempering op een monumentenlijst te zetten als de esthetische waardering van deskundigen? Hoe zou Kempering op zo’n lijst dan worden gedocumenteerd? Als een gebouw? Of samen met zijn verhalen over wat we daar deden – en over wat Kempering óns doet?

Erfgoed
Sterke gevoelens die onderling sterk verschillen, je hoort ze van graffiti artist Mick la Rock; Henk van de Belt (Platform K-buurt); makelaar Aimée Cox; de Church of Pentecost; Vinger.nl (van Fatform); en MAFB. Wil je hen bijvallen – of juist niet?
Daarna bespreken Anita Blom (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), Lilet Breddels (Archis) en Anouk de Wit (Van Eesterenmuseum) of en hoe zij gevoelens ‘gebruiken’ bij hun beslissing over wat van waarde is en moet worden bewaard. Ook verkennen we hoe zij zich verhouden tot belangen in de buurt en acties of ambities ondersteunen.

Gevoel en ratio verbonden
Aart Oxenaar (Bureau Monumenten en Archeologie, Amsterdam) verbindt tot slot hart en hoofd. Hij weegt de diverse emotionele en rationele perspectieven op Kempering. Hij analyseert de parkeergarage als hedendaags stadsgevoel en als erfgoed van de eigen tijd. Een live cartoonist documenteert het grillige emotienetwerk van deze middag. De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel-met-barra.

Bekijk op de website van Imagine IC het volledige programma. Imagine IC vind je in het ZOMIXED gebouw, Frankemaheerd 2.

Bron en beeld: persbericht en website Imagine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *