Speeltuinen mooi uitgelicht in AT5 item

Deze speeltuinplek in Kantershof/Karspelhof-Laag Kouwenoord was jarenlang slechts een droom van bewoners. Tot HartvoordeKbuurt (bij monde van Sylvia Loos uit Laag Kouwenoord ) deze met het verkiezingsdebat 2018 inbracht. Met onze succesvolle lobby eind 2017 om K-buurt ontwikkelbuurt te maken, kwam in 610K  in 2018  beschikbaar voor fysieke verbetering van de Kbuurt.
 
De eerste plannen van ambtenaren voor die 610K waren duidelijk vanachter een bureau bedacht. Met onder meer deze speeltuinplek als voorbeeld hebben we toen een succesvolle bid, ondersteund door !Woon, kunnen maken om zelf aan de slag te kunnen om wensen van de mensen op te kunnen halen, o.a. ook dankzij de motie ‘sociaal geld’ https://bit.ly/ontwikkelbuurtenmotie waar K-buurt speciaal in werd genoemd. De K-buurt is de enige buurt waar de participatie van ontwikkelbuurten door bewoners zelf ter hand is genomen en uitgevoerd. https://1104enzo.nl/category/actueel/ontwikkel-je-buurt/
 
Sindsdien enorm veel werk geweest van Jeet Jitbahadoer die dit allemaal coördineerde om met heel veel bewoners in diverse buurtjes het allemaal ook echt vorm te geven, en ook ambtenaren/aannemers scherp te houden bij de uitvoering.  Grote pluim en eerbied voor Jeet en de ambtenaren !
 
Wie had ooit gedacht dat het allemaal zolang zou duren, en in praktijk zo ingewikkeld.  Er staan nu, 2021, nog steeds een aantal  projecten in de uitvoering die 2018 op de lijst zijn gekomen. zie ook bijvoorbeeld deze clips/terugkoppelingen naar de buurt bij recente buurtbijeenkomsten: 
Ontwikkel je buurt  19 nov 2020 https://youtu.be/ThXZtstrjrg
‘Ontwikkel je buurt’ uitvoering. Veel af, soms weerbarstig  https://youtu.be/UMIwBi4_KGA
Oplevering van upgrade de centrale speeltuin Fort Kraaiennest is binnenkort. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *