Leuk: mini-biepjes in de wijken

Je ziet ze steeds vaker in dorpen en stadswijken: mini-bibliotheekjes waar je boeken uit mag halen en liefst ook brengen (ruilen). In Buurthuis de Bonte Kraai is zo’n biepje (zie foto), maar ook in Kantershof zijn er twee gesignaleerd en een in Geerdinkhof.

Eigenlijk moeten de kastjes wel stevig zijn en op een goede plek staan: droog en beschermd tegen de elementen. In Kantershof zijn bijv. huizen met een afdakje waar zo’n kastje goed zou kunnen staan. Ook is het fijn als je kunt zien welke boeken er in staan zonder dat je de kast open hoeft te maken (Geerdinkhof). Dus: als je handig bent of je hebt een geschikt kastje over, dan zijn er genoeg plekken waar het biepje goede diensten kan bewijzen. Ook prettig als er een soort van gastvrouw/heer is die de boel een beetje in de gaten houdt.

Er zijn ook bewoners die kastjes met spulletjes willen die gratis of voor weinig weg mogen, bijv. met levensmiddelen. Dit heeft Vidya uit de Kantershofstraat voorgesteld.
Locaties: Kantershof 416-424; Kantershofpad (fietspad), bijna aan het einde rechts; Kantershof 133 (zijkant) Geerdinkhof aan het Geerdinkhofpad naar Diemen laatste huizenrij rechts (voetpad)

3 reacties op “Leuk: mini-biepjes in de wijken”

  1. In Gein hangen aan de voorgevel van buurthuis Gein het Danielle Kanis kastje, de minibieb en een buurtkastje waar levensmiddelen in geplaatst kunnen worden voor minder bedeelden, die deze gratis mee kunnen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *