Southeast vraagt faillissement aan

SOUTHEAST FAILLIET De Stichting Southeast, exploitant van gebouw Southeast aan de Bijlmerdreef, heeft faillissement aangevraagd. ANBI-Stichting SouthEast is per december 2015 opgericht met als taak de culturele, educatieve en kunstzinnige projecten binnen het ruim 11.000 m2 grote pand uit te voeren. Zuidoost TV, een van de gebruikers van het gebouw, stond op 22 oktober al voor een dichte deur.

Op de Facebookpagina van Zuidoost TV staat: ‘Zuidoost TV en andere huurders en gebruikers van SouthEast waren niet gewaarschuwd. Na juridische geschillen tussen de eigenaar en beheerder, bureau 366, ligt er nu een ontruimingsbevel. Huurders verkeren in een onzekere situatie. En werden vandaag onaangenaam verrast.’

In een mailing van Southeast staat: ‘De nieuwe eigenaar van het gebouw heeft alles op alles gezet om ons het gebouw uit te krijgen en dat heeft een uitgebreid gevoelig en strategisch steekspel opgeleverd dat ervoor zorgde dat het voor ons ook lastig was hierover te communiceren. (…)

Alles bij elkaar genomen hebben we er nu voor moeten kiezen faillissement voor de Stichting SouthEast, waar ook de yogastudio onder valt, aan te vragen. Elke maand doorgaan zou ons met alle rechtszaken financieel steeds verder in de problemen hebben gebracht. (…) De curator zal verder beslissen over onze financiën.’

Foto: een helaas toepasselijke archieffoto

 

Eén reactie op “Southeast vraagt faillissement aan”

  1. Ongelooflijk dat de eigenaar van een pand op zo’n manier zo’n enorm succesvol en grootschalig cultureel initiatief, de nek kan omdraaien. Het is echt om kotsmisselijk van te worden. Pas nu zal de werkelijke waarde daarvan blijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *