SCHOKKEND Kantershof = stoken voor de vogeltjes

SCHOKKEND! zoveel warmteverlies. Op de ochtend van Valentijnsdag, 14 februari, liepen bewoners met drie warmte-experts van !Woon in Kantershof. In het kader van #kbuurtaardgasvrij zijn in samenwerking met Hart voor de K-buurt opnamen met een warmtecamera gemaakt van de verschillende typen huizen in Kantershof.
Met elke nieuwe warmte opname liepen bij iedereen de koude rillingen over de rug. Alle soorten voor- en achtergevels lekken op diverse plaatsen de warmte van de huizen. Ook de kopse gevels aan de zijkanten blijken zeer slecht geïsoleerd te zijn (rood is warmteverlies).
Een detail; er zijn nog steeds huizen in Kantershof waar alleen enkel glas te vinden is …
Een ander detail de afwerking van de nieuwe voor- en achtergevels is in het algemeen slecht. Maar er zijn uitzonderingen, van slecht tot zeer beroerd.
In heel Kantershof is één uitzondering gevonden. Nieuwe bewoners hebben zelf de kopse gevel aan de zijkant helemaal opnieuw opgebouwd. Dat is de enige woning waar een goede isolatie gevonden is.
Iedereen van de warmtewandeling is dan ook erg geschrokken van deze resultaten van deze warmtewandeling.
Baudouin Knaapen van !Woon gaat berekeningen maken met de warmte opnamen. Nadere informatie volgt! Ook een plan om verder voor te lichten en bewoners te helpen verbeteringen en besparingen te realiseren.
Uw rapporteur Rob Alberts, energiecommissaris 1104
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Raymond Horstman
15 februari 2020 11:28

Er is nog zo veel te doen en zo weinig gedaan in het isoleren van woningen. En als je het niet voor het klimaat of milieu wilt doen en zo rijk bent dat je het kunt veroorloven om te stoken voor de buitenlucht, doe het dan voor het woongenot. De… Lees verder »

Maike
15 februari 2020 16:50

Oeh, wij hadden zelf ook al gekeken naar onze eigen woning met een warmtemeter en waren tot dezelfde conclusie gekomen. Ik ben wel heel benieuwd naar het soort isolatie dat er is gebruikt voor het hoekhuis. Wij hebben ook een hoek en willen de buitenmuur ook isoleren.

Bas Beima
Bas Beima
22 maart 2020 19:09

Ik woon in Kantershof, 2 verdiepingen met opbouw, mijn energie rekening per maand is 105€, het grootste gedeelte hiervan bestaat uit vastrecht en Liander, het werkelijk verbruik van elektriciteit en gas is dus vele malen lager per maand. Dat was wel een ander verhaal toen ik in IJburg woonde, daar… Lees verder »